Někteří Rusové se nyní hlásí k ultrapravičácké konspiraci o "velkém nahrazení"

23. 6. 2023

čas čtení 1 minuta
Představa, že přistěhovalci jsou přiváděni do země tou či onou politickou skupinou, aby nahradili "původní" populaci různých zemí, je populární mezi krajní pravicí v Evropě a ve Spojených státech. Nyní se rozšířila do Ruska, soudě podle komentářů na zasedání petrohradského Mezinárodní ekonomické fórum věnovaného přistěhovalectví.

Mezi účastníky tohoto setkání byl i Michail Mavaši, hudebník a blogger, který pravidelně komentuje přistěhovalce v Ruské federaci. Tvrdil zde, že ruské ministerstvo vnitra zjistilo, že "70 % všech zločinů" jako znásilnění a jiné formy násilí "páchají migranti ze Střední Asie".

Mavashi dodal, že přistěhovalci nemohou projít testy v ruském jazyce, které jsou vyžadované zákonem pro občanství, a místo toho získávají tento status úplatkářstvím. To podle něj dokazuje, že migrační systém zcela selhal a že příjezd do Ruska je "vlastně koupí občanství a nahrazováním domorodé populace", protože "porodnost mezi migranty je mnohem vyšší".

"Naše Kultura je nahrazována... Pokud s tím nestaneme, za 100 let tu nebudeme." A obořil se na úředníky, když uvedl, že podhodnocují počet přistěhovalců tím, že se zaměřují pouze na pracovníky. U každého z nich je tu "manželka, šest dětí a osm bratrů... Teď vynásobte oficiální číslo."

Ostatní řečníci na zasedání zopakovali své poznámky a stěžovali si, že imigranti dostávají vše druhy dávek včetně občanství, aniž by bylo vyžadováno, aby vykonávali vojenskou službu. To je obzvláště bolavé místo v době, kdy je Moskva zaměstnána shromažďováním vojáků k boji a v mnoha případech také k umírání na Ukrajině.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
3400

Diskuse

Obsah vydání | 27. 6. 2023