Je to vůbec možné? V ČR není možno se ani registrovat na čtvrtou dávku

13. 7. 2022 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Cituji Seznam Zprávy: „Rizikovým pacientům uplynulo od posledního očkování proti covidu přes půl roku. Mnozí by si proto rádi došli pro čtvrtou dávku, zatím ale není možné se ani předběžně registrovat.“

K tomu:

EU doporučuje druhou posilovací injekci proti covidu pro pro zranitelné osoby a osoby starší 60 let

 Je tohle vůbec možné? To je přece nějaká noční můra, ne? V Izraeli dávali čtvrtou dávku už na začátku roku a ví se, že to rizikové lidi chrání. Začíná nám letní vlna covidu – opět jasný důkaz, že covid není nějaké „sezonní“ onemocnění, ostatně loni v srpnu v Izraeli jistě neměli dušičkové počasí – a rizikoví lidé se nemohou na čtvrtou dávku ani registrovat.

Osobně chápu případný odpor k plošným opatřením, k zavádění respirátorů, o lockdownech nemluvě, nicméně upírat rizikovým lidem čtvrtou dávku očkování proti covidu na začátku nové vlny této infekce, to mne opravdu děsí. Vláda by měla dělat pravý opak: nejen okamžitě zajistit očkování těchto lidí, ale pomocí veřejné kampaně ho masivně propagovat.

Varianta omicron zabíjí, způsobila katastrofu v Číně a může zahltit i naše nemocnice právě rizikovými lidmi, o hřbitovech nemluvě. Očkování čtvrtou dávkou všech rizikových lidí, nota bene když se toho sami právem dožadují, protože prostě chtějí žít, mělo jet dávno na plné obrátky.

V článku na Seznamu se dočteme o tom, že Ministerstvo zdravotnictví záměrně očkování rizikových lidí odkládá, protože chce, aby byli chráněni v zimě, nicméně je to naprosto absurdní přístup: covid je tady a teď. Pokud bude nutné očkovat pátou dávkou třeba v listopadu, tak se to prostě udělá. V článku se píše, že čtvrtou dávkou už očkují unijní země běžně.

Přístup ministerstva připomíná situaci, kdy se na město řítí povodeň, ale občané si řeknou: za půl roku přijde další, takže teď nebudeme nic dělat.



Odkaz na článek: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-lide-se-ptaji-na-ctvrtou-davku-ockovani-rezervovat-by-mohla-jit-za-tyden-208739#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

0
Vytisknout
5495

Diskuse

Obsah vydání | 19. 7. 2022