Anglická královna vydala prohlášení k obvinění z rasismu monarchie

9. 3. 2021

čas čtení 1 minuta



Aktualizace:
Anglická monarchie vydala v úterý v 18.30 večer, skoro dva dny po odvysílání televizního rozhovoru Oprah Winfreyové s princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markelovou, jménem královny toto prohlášení:

"Celá [královská] rodina je zarmoucená, když se dověděla o plném rozsahu toho, jak problematické bylo posledních několik let pro Harry a Meghan. Otázky o nichž hovořili, zejména problém rasismu, je znepokojující. I když některé vzpomínky se mohou lišit, bereme je velmi vážně a rodina je bude řešit v soukromí.  Harry, Meghan a [jejich syn] Archie budou vždycky milovanými členy rodiny."


Potíž je, proč královská rodina nedělala po celá léta vůbec nic, když byla Meghan Markel trvale terčem neuvěřitelně sprostých, lživých útoků anglického bulvárního tisku? Prohlášení se zdá být smířlivé a rozumné, ale zakrývá skutečnost, že po dobu tří let anglické královské rodině bylo zřejmě naprosto jedno, co se děje.

Více než 61 procent mladých Britů podle průzkumu agentury YouGov je na straně Meghan a Harryho, naproti tomu z penzistů starších 65 let je na jejich straně jen 15 procent. (JČ)

Američtí televizní satirikové si z prohlášení královny dělají obrovskou legraci, upozorňuje New York Times. Pověst britské královské rodiny je globálně zlikvidována:


1
Vytisknout
7060

Diskuse

Obsah vydání | 16. 3. 2021