Bezpečnostní riziko je Hamáček

20. 1. 2020 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Jan Hamáček, ministr vnitra a současně předseda České strany sociálně demokratické, jen pokračuje v dědictví svého předchůdce Milana Chovance, tehdy ministra vnitra a statutárního místopředsedy téže strany, když odmítá přijmout z Řecka byť jednoho jediného uprchlíka. Zdůvodňuje to tím, že osmnáctiletí Afghánci či Pákistánci jsou bezpečnostní riziko.

Jestli je ovšem něco bezpečnostní riziko, tak to, že máme ministerstvo vnitra, které neumí rozlišit mezi konkrétními lidmi, konkrétními Afghánci a Pákistánci, a naopak vysílá do společnosti rasistická moudra mimo jakoukoli bezpečnostní realitu. Od této chvíle může kdejaký nácek v ČR tvrdit, že studenti na českých univerzitách, kteří jsou mužského pohlaví a jsou původem z Pákistánu nebo Afghánistánu, jsou bezpečnostním rizikem.


Co se pak asi může stát? A skončí to u Pákistánců a Afghánců? Kdekdo nebílé barvy pleti a mladšího věku se pro širokou veřejnost může stát nebezpečným „mladým Afgháncem“. České univerzity přitom potřebují mladé zahraniční vědce a studenty, často právě barevné, protože v USA, Británii, Francii, Německu jsou univerzity barevné. Jakou zprávou je pro tyto lidi, že ministr vnitra České republiky vykládá v médiích, že mladí Afghánci a Pákistánci jsou bezpečnostním rizikem?

Hamáček, ministr vnitra a údajný sociální demokrat, potvrzuje společnosti nesmysly, které tu náckové šíří už velmi dlouho: mladí muži z muslimských zemí jsou nebezpeční, protože mají touhu po sexu a vrozenou agresivitu. Že Pákistánců je plná Británie a že první český terorista po tzv. uprchlické krizi je starý bílý muž, kterému vymyli mozek právě náckové, to sociálního demokrata Hamáčka nezajímá. Podívejme se do Řecka: tam je těch mladých Afghánců a Pákistánců mnoho – co hrozného tam vlastně udělali? Jediný problém Řecka je ten, že mu nechtějí země jako ČR pomoci od počtu uprchlíků. Problém je v počtu, nikoli v původu, národnosti, věku.

Stále nechápu, oč sociálním demokratům jde. Kdyby pomocí své fašistické rétoriky stoupali zpátky na těch Sobotkových bídných 20% ze sněmovních voleb 2013, tak bych si odplivl, ale asi bych měl ponětí o tom, proč to dělají. Ale Chovanec a Sobotka tu stranu přivedli na necelých 8% - a od té doby spíše klesá. Hašek a Škromach, kteří vsadili na protiuprchlickou rétoriku, z politiky vypadli. Kam až čeští sociální demokraté klesnou? Až budou na dvou procentech, budou vykládat o tom, že Židé patří do plynu? Čím se vlastně chtějí vymezit proti Babišovi? Tím, že se z nich stanou náckové?



1
Vytisknout
14291

Diskuse

Obsah vydání | 23. 1. 2020