Pohoršlivý incident

14. 1. 2018 / Jan Sláma

čas čtení 1 minuta
V prvním kole volby prezidenta republiky nám sdělovací prostředky opakovaně ukazovaly onen incident v okamžiku kdy se pan prezident chystal vhodit svůj volební lístek do urny.


Na aktu vhazování nebylo nic zajímavého, zato zákrok ochranky, kdy mladá žena, slečna, či dívka byla sražena na zem, byly ji zkrouceny ruce a pak v předklonu vyvedena ven, mi přišel velmi pohoršující.

Ta žena nebyla ničím nebezpečná. Na těle nic neměla, ani ve zvednutých rukách neměla žádnou zbraň. Proč s ní bylo zacházeno s takovou brutalitou? Proto, že opakovaně volala svůj názor? Proto, že byla v dosahu sluchu prezidenta nebo, že její hlas mohly slyšet sdělovací prostředky?

Nevyjadřuji se k obsahu jejího volání, ale je správné, aby se s člověkem a zvláště se ženou za jeho názor zacházelo s takovou brutalitou? Nedivil bych se, kdyby si tato dívka odnesla trvalé následky na zdraví. To, že se jí přítomní muži důrazně nezastali, také vypovídá něco o pokleslém chování veřejnosti. Gentlemani patrně vymírají.

Závěrem vyslovuji podivení, proč je sdělovacím prostředkům v takovém masivním množství umožňován přístup do volebních místností. Ty mají sloužit ke sběru volebních lístků a ne předvádět politiky. Ti se mají předvádět při službě občanům, ne se nechat oslavovat. A pokud se občanů obávají, mají sedět raději doma.

0
Vytisknout
11080

Diskuse

Obsah vydání | 16. 1. 2018