Ruský prezident "připravuje tajné bojové skupiny k nasazení v Západní Evropě"

12. 4. 2016

čas čtení 2 minuty


Ruský prezident Vladimir Putin vytváří tajné "bojové skupiny" v západních zemích, včetně Německa. Jsou připraveny k okamžité aktivaci, tvrdí Putinův životopisec Boris Reischuster v nové knize Putinova skrytá válka.


Podle Reitschustera jsou tyto skupiny cvičeny v ruském bojovém umění "systěma" a boji s nožem ve stylu výcviku jednotek zvláštního určení.

Německý autor prohlašuje, že viděl zprávy západoevropských zpravodajských služeb s detaily ohledně šíření tajných skupin po kontinentě.

"To znamená, že lídr Kremlu a bývalý hlavní zpravodajec Putin má přímý přístup k síti elitních bojovníků na Západě," konstatoval deník Bild v předvečer publikace knihy.

Podle Reitschustera velitelé tajné armády pocházejí z řad vojenské rozvědky GRU a elitních výsadkových jednotek VDV. A dodává: "Tato bojová síla na nepřátelském území je pilířem Putinovy skryté války proti Západu."

Počátkem roku německé zpravodajské služby varovaly před Putinovým plánem destabilizovat zemi prostřednictvím propagandy. Nyní Reitschuster tvrdí, že zpravodaajské informace které viděl hovoří o vyvolání občanských nepokojů, překroucení demokratických politických procesů a prosazování "nedemokratických ideálů".

Německé školy bojového umění Systěma slouží jako "kamufláž" pro schůzky agentů a centra náboru nových Putinových bojovníků.

Německé zpravodajské složky podle Reitschustera vloni identifikovaly asi 300 mužů aktivně zapojených ve zmíněných strukturách. Mezi nimi někteří prodělali speciální výcvik v Moskvě, a patří k nim také vojáci, policisté, zaměstnanci justice a přeběhlíci z policejních a elitních sil GSG 9 a KSK známí bezpečnostním službám.

"Tito sabotéři v elitním vzděláním nejsou zanedbatelným faktorem - jsou cíleni na krizové situace a vycvičeni ve vyvolávání nepokojů," tvrdí autor. Tito lidé dostávají ruské pasy a výcvik v provádění sabotáží a zacházení s trhavinami.

Ruské polovojenské oddíly nyní provádějí manévry ve švýcarských horách, ale působí napříč hranicemi a jsou obzvláště silné v České republice, kde provádějí většinu výcviku.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
11743

Diskuse

Obsah vydání | 14. 4. 2016