Islamisté a arabské klany v Německu "verbují mezi uprchlíky"

12. 4. 2016

čas čtení 1 minuta


Islamisté a arabské zločinecké klany údajně verbují uprchlíky. Tento problém se prý zejména masivně týká dětí.


Předseda Spolkového úřadu na ochranu ústavy (BfV) Hans-Georg Maaßen varuje před salafistickou propagandou, především mezi velkým počtem dětských uprchlíků bez doprovodu dospělých. Podle jeho názoru teroristická milice IS nepředstavuje typickou teroristickou organizaci. "Napočítali jsme zhruba 300 případů v šetření... Tato skupina bude cíleně rekrutována."

To jsou však jen nahlášené případy. "Vycházíme z toho, že skutečný počet je mnohem vyšší. Vidíme z reakcí nezměrný radikalizační potenciál." Arabsky hovořící prostředí v mešitách zčásti není umírněné, působí v něm salafisté sledovaní BfV. Výstavba mešit je částečně financována ze Saúdské Arábie.

Také arabské kriminální velkorodiny se snaží rekrutovat uprchlíky, usilují o získání silných mužů. Berlínský státní návladní Sjors Kamstra tvrdí: "Uprchlíci sem přicházejí a nemají peníze. A bude jim předváděno, jak nekvalifikovaný může velice rychle přijít k penězům."

Maaßen dále tvrdí, že teroristická milice IS využívá proud uprchlíků k dopravování bojovníků do Evropy. "IS chce provést také útoky proti Německu." Již to bylo oznámeno, německá města jsou jmenována jedním dechem s Paříží, Londýnem nebo Bruselem.

Podrobnosti v němčině: ZDE

0
Vytisknout
7760

Diskuse

Obsah vydání | 14. 4. 2016