Špioni GRU vyhnaní z Evropy si stěžují Putinovi na nedostatek práce a míst ve školkách v Rusku

13. 11. 2023

čas čtení 1 minuta
Mnoho skupin v Rusku dnes rutinně apeluje na Vladimira Putina, aby řešil jejich problémy. Ale jeden z nejzajímavějších případů se týká důstojníků GRU, kteří byli vyhoštěni z evropských zemí za špionáž a kteří teď mají potíže se zapadnout, když jsou zpátky doma.

Portál Insider získal kopii této kolektivní výzvy GRU. Stěžují si, že v Moskvě chybí důstojná práce pro ně nebo místa ve školách a školkách pro jejich děti a jsou naštvaní, že jim ruská média neposkytují dostatek informací uznání za jejich práci a úlohu na Ukrajině.

Autoři Putinovi také sdělují, že v poslední době se v řadě prozápadních a ve světových médiích objevují články, ve kterých jsou důstojníci GRU obviňováni z nekompetentnosti a nečinnosti, hrubé neprofesionality a osobních selhání, jako je opilství a zhýralost.

Špióni tvrdí, že tyto "fantazie" způsobují "významnou škodu našemu státu". Insider říká, že se mu takové články nepodařilo najít, ale jiný stížnost důstojníků GRU byla velmi veřejně viditelná – údajná chyby v informování o situaci na Ukrajině před tím, než Putin zahájil svou rozšířenou invazi.

Nespokojení důstojníci ve svém dopise Putinovi tvrdí, že informovali přesně o tom, co se stalo. Ale byli ignorováni kvůli zprávám jiných, včetně Putinových kumpánů a FSB - a každá chyba v rozhodování odráží spíše toto, než selhání zpravodajství ruské armády.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
2027

Diskuse

Obsah vydání | 15. 11. 2023