REDAKČNÍ KOMENTÁŘ:

Co si dnes přečtete v Britských listech

9. 8. 2021

čas čtení 1 minuta

Mezivládní panel pro klimatickou změnu (IPCC) při OSN dnes vydává ostré varování. Tato mezi klimatology tradičně konzervativní organizace varuje, že nemusíme stihnout zastavit globální změnu klimatu, pokud okamžitě nezačneme jednat. Dále se dozvíte, co znamenají křížky na průhonickém náměstí. Putinův Kreml pokračuje v sovětizaci vyhlášením "vlády dělnické třídy", kterým mj. čelí rostoucí popularitě komunistů mezi chudnoucími Rusy, konstatuje Karel Dolejší. Americké elity si zase hrají na "verbální" ekology, ale jejich praktické jednání tomu neodpovídá, upozorňuje Fabiano Golgo. Američtí Demokraté mohou prohrát příští kongresové volby, varuje Kristian Vagenknecht.

Jaderné elektrárny ve světě kvůli změnám klimatu stále častěji neplánovaně odstavují, což přináší další následné problémy, takže rozhodně není vhodné na ně spoléhat jako na klimatický "všelék". Britský šéf podzimní mezinárodní konference ve Skotsku varuje před klimatickou katastrofou, ale nová těžba ropy a uhlí mu vůbec nevadí. Ostatně na mapě světa je prý příliš mnoho států a budoucnost patří několika málo velkým impériím, tvrdí šéf Putinova think tanku.

Asadova Sýrie funguje jako narkostát. Za to čeští pstruzi jsou kvůli lidem závislí na pervitinu. A Republikánská strana se v USA chystá zrušit demokracii.

-1
Vytisknout
4545

Diskuse

Obsah vydání | 16. 8. 2021