Týdeník Reflex a rektor Karlovy univerzity Zima ohrožují životy lidí

1. 6. 2021 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Znovu se nebezpečně ukazuje, jak vražedná je nekompetence mnohých českých sdělovacích prostředků, které zveřejní "v rámci diskuse" každou blbost. Potíž ovšem je, že v pandemii zveřejňování fake news přímo ohrožuje životy lidí a sdělovací prostředky, které fake news šíří, by to měly nést trestní odpovědnost.

Rektor Karlovy univerzity Zima se zase projevil - a týdeník Reflex nese plnou odpovědnost za šíření jeho vražedných nesmyslů.

"Mladí by se očkovat neměli, stojím si za promořováním i za nesmyslností plošného testování," dává prostor Reflex nebezpečnému bláznu Zimovi.

Je třeba znovu trpělivě poukázat na to, na co znovu v úterý v poledne varovně upozorňují v britských médiích epidemiologové a imunologové:

1. Nákaza covidem se nyní šíří především mezi teenagery a mladými lidmi. Testy vakcíny Pfizer prokázaly, že očkování mladých lidí touto vakcínou je zcela bezpečné. Dopustíme-li silné šíření nákazy mezi mladými lidmi, vzniknou nebezpečné nezvládnutelné varianty, které mohou zabíjet i mladé lidi a vymknout se vakcínám. Proto je nesmírně důležité očkovat drtivou většinu obyvatelstva co nejdříve.

2. I u nakažených mladých lidí vznikají případy dlouhého covidu.

3. Testování a trasování je v době, kdy se šíří nebezpečná, vysoce nakažlivá indická varianta, nesmírně důležité pro zvládnutí epidemie. V některých severoanglických městech je mezi mladými lidmi nyní nákaza 1000 lidí na 100 000 obyvatel. Jde o indickou variantu.

4. Promořování obyvatelstva vede k vysokému počtu úmrtí a k vzniku nezvládnutelných variant.


0
Vytisknout
8348

Diskuse

Obsah vydání | 8. 6. 2021