Británie vypadne z EU bez dohody - fašisti spolčení s Putinem zabrání odkladu brexitu

13. 3. 2019

čas čtení 2 minuty

Aktualizace: Patrick Wintour v deníku Guardian shrnuje snahy ultrapravicových brexitérů přesvědčit vlády Polska, Maďarska a Itálie, aby blokovaly odložení brexitu, avšak vyjadřuje názor, že "vlády těchto tří zemí mají jiné, pro ně důležitější spory s EU, takže je nepravděpodobné, že by lobbování britských ultrapravičáků uspělo". ZDE

No, uvidíme.  (JČ)

* * *

Vynikající britská investigativní novinářka Carole Cadwalladr, která zjistila četné znepokojující informace o trestných činech páchaných prosazovateli brexitu, jako je milionář Arron Banks a podvodník Nigel Farage - které britská policie a britská vláda odmítla vyšetřovat - informuje na Twitteru, že kriminální spiklenci, kteří svými trestnými činy umožnili brexit,  Arron Banks a Andy Wigmore, cestovali minulý týden do italského města Veneto, centra podpory fašistické italské politické strany Lega Nord. Dnes byl zveřejněn jejich plán. Italští fašisté souhlasili, že způsobí, že Británie dne 29. března bude muset vypadnout z EU bez dohody o brexitu. Prodloužení lhůty pro brexit totiž musí jednohlasně schválit všech 27 členských zemí EU. Matteo Salvini přislíbil, že to bude blokovat. 



Zde tento plán zveřejnil Nigel Farage v evropském parlamentě:

Řešením, které zabrání, aby byly zvoleny hordy nových [britských] europoslanců, je, aby Evropská rada vetovala jakékoliv odložení brexitu, a zajistila, abychom odešli z EU dne 29. 3.  


A kdo financuje Legu Nord? Putin, samozřejmě. Brexit je pro Rusko obrovským zahraničněpolitickým úspěchem.

Totéž zajišťují britští fundamentalističtí brexitéři v Polsku a v Maďarsku:



Jedinou možností, jak se tomu vyhnout, by bylo, kdyby Británie jednostranně zrušila aktivaci článku 50 o odchodu z EU:




0
Vytisknout
11330

Diskuse

Obsah vydání | 19. 3. 2019