Spojení brazilského prezidenta s vrahy

13. 3. 2019 / Fabiano Golgo

čas čtení 1 minuta
Marielle Francová byla radní pro Rio de Janeiro. Byla černá, bisexuální, levicová. Před rokem byla zavražděna děsivým způsobem, uvnitř svého  auta,  13 výstřely z pistole používané pouze profesionálními ostřelovači. Vražda Marielle  Brazílii šokovala.

 

Nově zvolený prezident Jair Bolsonaro však vždy odmítal truchlit nad její smrtí a spolu se svými syny napadl pocty na její památku. Toto  úterý  zatkla brazilská speciální federální policie dva bývalé policisty s velmi úzkými vazbami na prezidenta. Oba jsou podezřelí z vraždy Marielle.

Ronnie Lessa, bývalý vojenský seržant, který pracoval pro policii v Riu, je považován za střelce, a bývalý policista Elcio Queiroz je obviněn z řízení auta a pomoci při plánování vraždy.

Neuvěřitelná náhoda je, že ze všech 3 milionů domů a bytů v Rio de Janeiru bydlí Lessa ve stejném uzavřeném luxusním kondominiu, kde žije prezident Bolsonaro ... A k tomu byl  Bolsonarův syn "náhodou" přítelem (v romantickém smyslu) Lessiny dcery. Také Elcio zná Bolsonara, protože se objevuje na fotografii s prezidentem.

Náhoda?

0
Vytisknout
10576

Diskuse

Obsah vydání | 19. 3. 2019