Solidarita: Reakce Petra Fialy na protivládní demonstrace je zcela nedostatečná

4. 9. 2022

čas čtení 1 minuta
Praha 4.9.2022: Koalice Solidarita je znepokojena reakcí premiéra Petra Fialy na desetitisícové protivládní demonstrace v Praze. Vláda by měla brát vážně obavy o budoucnost či strach ze zdražování energií nutných pro důstojný život.

Její oblíbenost klesáa na chybnou komunikaci a minimální reakci upozorňují často i lidé vládě dříve naklonění.

Lídryně koalice Solidarity Anna Šabatová situaci komentovala slovy: ”Nechápu, jak česká pravice může situaci tak podceňovat. Vláda svou neakceschopností hazarduje s demokracií.


 

Neochota přijímat včas účinná opatření, která by ochránila lidi, firmy i kritickou
infrastrukturu, žene lidi nejen do ulic, ale i do náruče těch, o nichž si nelze myslet nic dobrého.”

Rada koalice Solidarita se dnes shodla, že pokud vláda nebude i nadále schopna nabídnout lidem systémovou pomoc, bude nutné připravit krizový balíček pomoci domácnostem na úrovni hlavního města. Zástupci koalice proto deklarují, že pomoc nejohroženějším skupinám obyvatel bude prvním a nejdůležitějším úkolem pro co nejrychlejší koaliční jednání po zářijových volbách.

Koalici Solidarita tvoří ČSSD, Zelení, Budoucnost a Idealisté. Ve svém programu dávají důraz na ekologickou a ekonomickou udržitelnost a sociální spravedlnost. Za tři hlavní programové priority považuje Solidarita dostupnost bydlení a další zvyšující se náklady, podporu pečujících a ochranu přírody a klimatickou politiku.

2
Vytisknout
4814

Diskuse

Obsah vydání | 6. 9. 2022