Hnutí ANO navrhuje v Praze MHD ZDARMA do konce roku 2022!

10. 6. 2022

čas čtení 2 minuty
tisková zpráva


Na posledním zastupitelstvu jsem navrhoval speciální letní tarif hromadné dopravy (MHD), který měl po vzoru Německa zavést na červen až srpen MHD v Praze za poloviční cenu. Vedly mě k tomu dvě věci, píše Prokop Ondřej, předseda hnutí ANO v Praze.

1) MHD v Praze po koronavirové epidemii stále není naplněné a mnoho vozů jezdí prázdných nebo poloprázdných a je třeba POZITIVNĚ motivovat Pražany k využití hromadné dopravy.

2) Pražané se potýkají s energetickou a inflační krizí stejně jako zbytek republiky. Například v sousedním Německu k těmto krokům došli už před časem.

Pražská asociální koalice návrh hnutí ANO nepodpořila. Jelikož se ekonomická situace výrazně zhoršuje a mnoho Pražanů se propadá do chudoby, MHD stále není plné, budeme za hnutí ANO příští týden navrhovat MHD ZCELA ZDARMA až do konce roku 2022!


Kromě výše uvedeného mě k tomu vede i fakt, že jízdné dnes zaplatí jen asi 10% nákladů Dopravního podniku. Tak strašně špatně hospodaří Pirátská koalice s naší veřejnou dopravou. Naše opatření bude motivací pro koalici i DPP pro hledání úspor v provozu. Pokud je nenajdou, tak i tak si tento doplatek Praha do konce roku může pohodlně dovolit za Pražany zaplatit. Praha má aktuálně na účtech přes 70 miliard Kč volné hotovosti, kterou teď znehodnocuje šestnáctiprocentní inflace! Pro Dopravní podnik bude jízdné zdarma důvod k hledání úspor a Pražanům to výrazně pomůže překlenout nejtěžší krizové období!

Toto opatření je navíc ekologické a přivede do často poloprázdné MHD více Pražanů z aut a tím se uvolní ulice kolabující kvůli letním uzavírkám a opravám.

Věříme, že se k našemu řešení přidá více politických sil v Praze, aby měl šanci projít na program a mohli jsme ho projednat.

Patrik Nacher k tomu dodává: „Tento typ zcela mimořádného  a časově omezeného opatření působí jednak motivačně - vysílá pozitivní signály a navíc protiinflačně.“

 

1
Vytisknout
6112

Diskuse

Obsah vydání | 14. 6. 2022