Glosa

Koronavirus: Dánsko versus Česko

4. 11. 2021 / Stanislav Biler

čas čtení 1 minuta
V Dánsku v září zrušili všechny restrikce včetně nošení roušek. Vrátili se k životu jakoby pandemie neexistovala s tím, že k ní dál budou přistupovat jako k běžný infekci. Jediný co udělali je, že se společnost masivně proočkovala.

Srovnání dánských a českých čísel je pro nás zcela zdrcující. Dánové maj v současnosti poloviční nárůst nových případů a především ve srovnání s náma v podstatě zanedbatelný počet lidí v nemocnicích a na jednotkách intenzivní péče. To vše díky očkování. Takhle jednoduchý to je.

Vzhledem k současnýmu raketovýmu růstu epidemie u nás by proto všechny restrikce, omezení a náklady měli nést ti, kdo se očkovat mohli a neudělali to. Vykašlali se na svou společenskou odpovědnost. Mi je úplně jedno, jestli se chce někdo léčit krystaly, savem nebo vývarem z lopuchu, ale ať je u toho zavřenej doma.

Speciální dík pak patří médiím, které poskytují prostor bláznům typu Pollert a další. Nepotřebujeme ani ruské dezinformace, vystačíme si sami s lokálními experty a vlastními médii. V týhle zemi to vypadá, jako by nás celý osvícenství minulo a pořád jsme žili v zajetí pověr a kouzel.

1
Vytisknout
8502

Diskuse

Obsah vydání | 9. 11. 2021