Průběžné zpravodajství:

Indie zaznamenala už pátý den více než 300 000 denních nákaz. Vážně to ohrožuje svět. Uzavře ČR hranice?

26. 4. 2021

čas čtení 4 minuty
 
V neděli 25.4.  ministerstvo zdravotnictví zaznamenalo jen 820 denních nákaz. (O víkendech záznamy v ČR kolabují.) V ČR do 25.4  zemřelo  29 002 lidí, to je nárůst o 40 mrtvých.  V nemocnicích je 3098 osobPočet registrovaných nakažených v ČR  dosáhl počtu 1 620 206 osob. MZČR o průběhu pandemie v Česku ZDE. I Českou republiku vážně ohrožuje cestování do zahraničí.

V neděli 25.4. bylo v ČR očkováno jen 17 644 (!) osob, ukončeno bylo očkování jen u 3436 (!!)  osob.

- Řecko se stalo nejnovější evropskou zemí, která oznámila, že zjistila případ varianty covidu, která vyvolává obrovskou infekci v Indii. Nakažena touto variabntou byla třiatřicetiletá cizinka, která žije v Aténách a 4. dubna cestovala do Dubaje.

- V sobotu došlo k požáru v nemocnici v Bagdádu, v jehož důsledku zemřelo 82 pacientů nemocných na covid a 110 bylo zraněno. Došlo tam k explozi nádoby s kyslíkem. V důsledku nedostatku zdravotníků museli v této nemocnici zdroj kyslíku spravovat příbuzní nemocných.

 

- Od začátku pandemie zemřelo na covid nejméně 3 100 659 lidí, uvádí Agence France Presse.

- Německo nerozvolní karanténní opatření před koncem května, protože průměrný počet nákaz v Německu na 100 000 obyvatel stoupl na 166.

- Lékaři v Indii varují, že dochází ke křečkování zásob kyslíku as léků, čímž vzniká panika a absolutní nedostatek v nemocnicích. Indie v pondělí  zaznamenala dalších 352 991 hákaz a 2812 úmrtí, dosud největší denní počet mrtvých. V týdnu do 25. dubna zaznamenala Indie ve srovnání s předchozím týdnem kumulativní nárůst úmrtí na covid o 89 procent a celkem 2,2 milionu nových nákaz. Celkový počet potvrzených nákaz v Indii překročil 17 milionů. Hromadění injekcí jako remdesivir a kyslíků v soukromých domovech  vyvolává paniku a tohle křečkování způsobuje nedostatek těchto léků, varoval Randeep Guleria, ředitel indické Ústavu lékařských věd. ZDE 

- Británie od pondělka očkuje proti koronaviru osoby starší 44 let. Během několika dní začně očkovat lidi starší 40 let.

- Vědci hledají v Británii 4000 dobrovolníků pro testování vakcíny Valneva. Měla by být po schválení k dispozici na podzim pro posilující očkování. ZDE

- Počet nákaz na Filipínách překročil 1 milion.

- Prezident Biden zdůrazňuje, že USA Indii pomohou:


- Itálie oznámila, že podpoří částkou 222 miliard euro podnikání v zemi a mladé lidi a ženy. Ti byli v pandemii nejvíce postiženi nezaměstnaností. Většinou peníze přijdou ze sanačního fondu Evropské unie a projekt bude trvat pět let. Plán byl schválen v Evropské komisi a je předkládán italskému parlamentu v pondělí.

- Počet denních mrtvých v Itálii mírně poklesl na 217 z 322 předchozího dne. V Itálii od začátku pandemie zemřelo na covid 119 238 osob a v nemocnicích je dosud více než 20 000 lidí.

- Johnsonovi ministři v pondělí ráno v médiích tvrdí, že Johnsonův výrok, že "ať se raději mrtvoly nahromadí po tisících", než aby zavedl třetí lockdown, "není pravdivý". Veřejnost na to pohlíží značně skepticky. Viz tato reakce: Wow, tak tohle to potvrzuje. Když říká Dorriesová, že je to lež, tak to absolutně musí býát pravda. (Ministryně Nadine Dorries na té schůzi nebyla, ale je nadšenou stoupenkou Borise Johnsona):


Předchozí průběžné zpravodajství ZDE

2
Vytisknout
5719

Diskuse

Obsah vydání | 29. 4. 2021