Koronavirus: Jižní Korea obnovuje některá omezení

29. 5. 2020

čas čtení 1 minuta
Muzea, parky a galerie budou od pátku opět na dva týdny uzavřeny, zatímco se úřady snaží po nárůstu nových případů identifikovat trasy, jimiž se infekce šíří, napsali Justin McCurry a Luke Harding.


Jižní Korea znovu zavedla přísná karanténní pravidla v hlavním městě Soulu po největším nárůstu nových koronavirových onemocnění za takřka dva měsíce.

Muzea, parky a galerie budou od pátku na dva týdny opět uzavřeny, uvedl ministr zdravotnictví Park Neung-hoo. Mezi jinými opatřeními byly firmy vyzvány, aby obnovily flexibilní pracovní dobu.

Tento krok následuje po největším denním nárůstu nově hlášených případů za 53 dní, v zemi, která se zdála mít chorobu pod kontrolou. Nová karanténní opatření začnou platit v metropolitní oblasti, kterou obývá polovina z 51 milionů Jihokorejců. Zůstanou v platnosti do 14. června.

Obyvatelé Soulu také byli vyzváni, aby se vyhnuli shromážděním nebo návštěvám zalidněných míst, včetně restaurací a barů. Náboženské instituce byly požádány o obzvláště pečlivé dodržování karanténních opatření.

"Příští dva týdny jsou klíčové ohledně prevence šíření infekce v metropolitní oblasti," prohlásil Park a dodal: "Pokud selžeme, budeme se muset vrátit k sociálnímu distancování."

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6752

Diskuse

Obsah vydání | 2. 6. 2020