Dánsko zrušilo plán ubytovat "nežádoucí" migranty na opuštěném ostrově

25. 9. 2019

čas čtení 1 minuta
Plány ubytovat "nežádoucí" migranty na Lindholmu, neobydleném dánském ostrově, byly sociálně demokratickou vládou oficiálně zrušeny.


Ministr pro přistěhovalectví a integraci Matthias Tesfaye oficiálně potvrdil, že zařízení, v němž předchozí vláda chtěla ubytovat deportované imigranty, bylo nyní definitivně uzavřeno.

"Je velmi drahé přeplavovat kriminální cizince tam a zpátky mezi Lindholmem a pevninou. Jedna noc na ostrově stojí stejně jako jedna noc v luxusním hotelu," uvádí se v ministrově prohlášení.

"Ale je sotva pravděpodobné, že by to přimělo více lidí k cestě domů. Budeme nyní hledat levnější alternativu. Kriminální cizinci nejsou v Dánsku vítáni. Musejí odjet domů," pokračuje prohlášení.

"Jsem připraven zajít hodně daleko, abych to zajistil. Ale musí k tomu dojít prostřednictvím politiky, při níž utrácíme smysluplně," napsal dále ministr.

Zrušený plán počítal s umístěním až 125 osob, jejichž žádost o azyl byla zamítnuta a migrantů s kriminálním záznamem, v procesu deportace na ostrov Lindholm.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7474

Diskuse

Obsah vydání | 1. 10. 2019