Bodláky Václava Duška

Levná plastická politika – klinika s.r.o. ČR

11. 5. 2017 / Václav Dušek

čas čtení 2 minuty
Já jim povím, pane, že tohle je už ale opravdu ekelhaftes. Včera, jako dnes, u nás si nevybereš. Kolem stolu, i za stolem, veřejně i tajně, plácají si fešáci ztvrdlá játra za naše daně – zloději po sobě pokřikují mravně i nemravně; slovník z lochu, každý trochu. Perou špinavé prádlo na valše, v důkladně rozklížených neckách, ještě že většinu korouhvičkářů známe z jejich nekalého počínání z černé minulosti; předevčírem vykřikoval umrněnec, že potřebujeme nutně válečný komunismus – lidi už nevědí, co by roupama dělali, vykřikoval hrdinsky, ale dnes chodí ráno vykořisťovat bědný lid.

Vidíte a nevěříte svým očím. Dohody neplatí, obzvláště politické!

Loutkohra baví i nudí. Škrhola odvolává, co odvolal, kam se hrabe král z Pyšné princezny – a milí rádcové, panebože, tápou v pralese slibů, slov, lží, nedůvěry, přiopilí pějí: vodka, vodočka, a před oponou za oponou nesmí nikdo stát, nebo nebudou hrát. Pocestný si uleví - mir graust vor schlangen. Na tržnici koupil pyžamo, vydrželo do Vladivostoku, než se srazilo na dětskou velikost.

Při volbách budeme snad při smyslech. Ne-li, odsoudíme se ke směšnosti.

Zatím budeme čekat, jak čistí zbrojnoši přiznají pomýlení i nabytí majetků. Čistému vše čisté – neříkejte, i u nás?!

V žurnalistickém sušáku visí na šňůrách povedení ministři, dutí poradci, horkokrevní mluvčí, a hele, i prezidenta před žehlením sušíme.

Hoši, my máme odposlechy, ty nelžou. Houby s octem, že nepovolený odposlech je hnus, povolený jakbysmet, ale o tom rozhodujeme my, my socanští dlužníci, podpořeni černým advokátem opuštěných matek, který poradil zdarma – sežeňte si nového chlapa, chlap nechlapák se pochlapil– zdrávas královno, stojíš houbotřase za….

Jeviště zahlceno červivými loutkami, loutkáři si nevědí rady.

Rady ptáka Zahníváka zní hostincem: nemocní ať už raději nekandidují, jde jim o holý život, potřísnění špínou, nechť odlehnou od struku hojnosti, ostuda mezinárodní totiž posiluje závislost líbezné země. Vládu nechte dovládnout, hlasy nadržených mocí nevyslyšte, pamatujeme přece, co z nich řada předváděla za smrtonosná salta – zvolit si špatně neznamená, že budeme po celé volební období kušovat.

Demokratůra – levná stvůra.

0
Vytisknout
8889

Diskuse

Obsah vydání | 12. 5. 2017