Demonstrace a volby

12. 5. 2017 / František Řezáč

čas čtení 1 minuta

Souhlasím s vyjářeními Martina Škabrahy a Daniela Veselého o demonstraci v Praze, píše František Řezáč.  Jenže, při druhém kole prezidentských voleb v roce 2013 byla účast zhruba 60 procent. Byl jsem ve volební komisi v místě bydliště v Plzni Čechurově. Těch 60 procent tvořili převážně starší lidi, mladých bylo málo. Není možné jen nadávat na Zemany, Babiše, Bárty, Klausy, Kožené atd. a pak nejít k volbám. Svobodné volby, parlament, politické strany, to jsou výdobytky francouzské revoluce.

České politické strany jsou skupinky starců a stařen, z mladých se přidávají akorát kariéristé a různí vykukové. Pokud se mladá generace nezůčastní aktivně politického života od vesnice přes město, kraj a republiku, tak se nic nezmění. Povládnou dál báby a dědkové.

Jestlipak se ti demonstranti z Václavského a Hradčanského náměstí po demonstraci sešli, aby se poradili, co dál? Nebo jen pili pivo v hospodách a kafe v kavárnách? Já to znám, chodím mezi ně.

Oni si zademonstrují, popijou, pokecají a jdou domů k mamince. To je zatím všechno. To se to těm babišům vládne...A různí ti halíci a fišerové už jsou za ta léta vyčpělí a okoukaní, nic nezměnili.

Schwarzenberg už to chytře zabalil, Gott sei Dank. Toho dědu jste chtěli za prezidenta? Ha, ha ha....

0
Vytisknout
11619

Diskuse

Obsah vydání | 15. 5. 2017