Andreji, mluv tiše, nepřítel naslouchá!

14. 5. 2017 / František Řezáč

čas čtení 1 minuta
Tento příkaz znalo v protektorátě každé větší dítě, všude, i na záchodě, to bylo napsáno. I když v poněkud pozměněné podobě...

Opravdu mě udivuje, jak se pan Babiš dal nachytat. To se nemoh sejít s tím redaktorem někdy v noci v Prokopském údolí, doprovázen agenty, kteří by toho redaktora prošacovali? Nebo nemoh jednat přes druhé až třetí  osoby? Každý čtenář a divák Bondovek tohle ovládá. Pan Babiš ne?



Kdysi, už jako kluci, jsme se učili ve Svazarmu řádu vysílání na malé stanici RF11. Krátce, stručně a pokud možno v kódované řeči. Nepřítel naslouchá! Na vojně to pak bylo už samozřejmé.

Babiš nemusel ze zdravotních důvodů absolvovat základní vojenskou službu. Kdo tomu věří, ať tam běží! Každý, kdo zažil normalizaci ví, co všechno se dalo za prachy zařídit. Třeba modrá knížka = osvobození od základní vojenské služby. A Stb těchto "odpíračů vojenské služby" důkladně využívala. Za to, že nemuseli na vojnu, práskali své kamarády.

Andrejko, kdyby byl býval na tu vojnu šel, tak by se aspoň naučil základům utajené komunikace. Ztratil jsem definitivně důvěru v ANO, které přes ministra Brabce prosadilo dobrý zákon o ochraně přírody a krajiny. Už, už bych je byl volil. Jenže voly volit nebudu. Dámy a pánové, voliči a aktivisté ANO! Máte pořád ještě důvěru v toho ukecaného strejdu?

                                                                                                       

0
Vytisknout
10221

Diskuse

Obsah vydání | 16. 5. 2017