Adidas po kritice z Izraele stahuje Bellu Hadid z reklamní kampaně

20. 7. 2024

čas čtení 1 minuta


Společnost uvedla, že „přehodnocuje“ práci na botě navržené pro olympijské hry v Mnichově v roce 1972, kde bylo 11 Izraelců zabito palestinskými teroristy.

Společnost Adidas stáhla obrázky modelky Belly Hadidové z reklamy propagující sportovní obuv, která byla poprvé uvedena na trh u příležitosti olympijských her v Mnichově v roce 1972.

Německá společnost vyrábějící sportovní oblečení uvedla, že po kritice ze strany Izraele kvůli účasti Hadidové kampaň „reviduje“.

 

 

Tenisky SL72, které Adidas označuje za nadčasovou klasiku, propagovala Hadidová, Američanka, jejíž rodina má kořeny v Palestině.
 
Modelka, která si již dříve vysloužila hněv izraelské vlády za údajné skandování hesla „Od řeky k moři, Palestina bude svobodná“, byla obviněna z antisemitismu.

Izraelský oficiální účet na Twitteru uvedl, že se proti Hadidové jako „tváři kampaně [Adidas] ohradil v příspěvku, v němž upozornil, že ‚během mnichovské olympiády bylo palestinskými teroristy zavražděno jedenáct Izraelců‘.

Hadidová v průběhu let opakovaně kritizovala izraelskou vládu a podporovala Palestince a 23. října učinila na Instagramu prohlášení, v němž vyjádřila lítost nad ztrátou nevinných životů a zároveň vyzvala své stoupence, aby tlačili na své vůdce, aby chránili civilisty v Gaze.

Adidas ve svém prohlášení uvedl, že kampaň za boty SL72 „spojuje širokou škálu partnerů“. V prohlášení se uvádí, že "Jsme si vědomi toho, že došlo ke spojení s tragickými historickými událostmi - i když je to zcela neúmyslné - a omlouváme se za jakékoli rozrušení nebo způsobené rozrušení.

„V důsledku toho revidujeme zbývající část kampaně.“


Zdroj v angličtině ZDE

1
Vytisknout
1708

Diskuse

Obsah vydání | 23. 7. 2024