Greta ukazuje souvislost mezi malým penisem a popíráním klimatických změn

31. 12. 2022 / Fabiano Golgo

čas čtení 6 minut
 
"Ahoj Greto Thunbergová. Mám 33 aut... Dejte mi prosím svou e-mailovou adresu, abych vám mohl poslat kompletní seznam své sbírky aut a jejich obrovských emisí", napsal 36letý Andrew Tate, syn šachové hvězdy Emoryho Tatea. K tweetu byla připojena jeho fotka vedle jeho vozu Bugatti. Jeho pokus o zastrašení se však obrátil proti němu. Greta reagovala s typickou razantností, která je pro Generaci Z tak typická: "Ano, prosím, poučte mě. Napište mi na malépéro@najdisiživot.com" ("yes, please do enlighten me. email me at smalldickenergy@getalife.com"), uvedla na Twitteru.

 

Psychologové a antropologové/sociologové stále častěji nacházejí souvislosti mezi malým penisem nebo sexuální frustrací a dokonce nízkou hladinou testosteronu a nenávistí, kterou krajně pravicoví muži vylévají vůči ženám, které zastávají silné veřejné role, jako je Greta, Meghan Markle, Angela Merkel, Nancy Pelosi, Kamala Harris, Madonna... Na tyto ženy chronicky útočí pouze muži, kteří se cítí ohroženi ve své skutečně slabé mužnosti. 

Emory Andrew Tate III se v letech 2005-2016 věnoval kickboxu a v roce, kdy ukončil kariéru, se zapojil do britské verze reality show Big Brother. Během jeho účasti v pořadu se na sociálních sítích objevily jeho rasistické a homofobní příspěvky. Z reality show byl nakonec vyhozen poté, co bylo zveřejněno video, na němž napadl ženu páskem - později Tate i žena tvrdili, že šlo o dobrovolný akt.

Způsob, jakým Greta reagovala, mnohé překvapil, protože v minulosti to byl typicky mužský způsob. Místo fňukání nebo hraní si na oběť vrátila agresi chytřejším a údernějším způsobem. Zanechala macho muže tak zmateného, že jeho okamžitá reakce na tweet byla: "Jak se opovažuješ?" (“How dare you?”). Všimněte si, že tato věta zdůrazňuje, jak v jeho primitivním mozku představa ženy, která reaguje použitím sexuálního argumentu a mluví o penisu, šokuje mnoho mužů minulých generací. Výraz "jak se opovažuješ?" vychází z toho, že si druhá osoba dovolila překročit hranici, která není dovolena. Často ho používají šéfové nebo bohatí lidé a elitáři, když je někdo ekonomicky, sociálně, vzdělanostně nebo věkově “méněcenný”. Za Tatea by měla holčička Greta dostat od velkého muže facku a s pláčem odejít a požádat tatínka o pomoc. Ale ona mu přede všemi uštědřila pořádnou facku.

Tate využívá své misogynní názory ke své propagaci. V roce 2017, během rozvíjejícího se hnutí MeToo, se na Twitteru proslavil příspěvkem, že znásilněné ženy by měly "převzít odpovědnost" za násilí, kterému byly vystaveny, a obhajoval, že ženy by neměly řídit auta nebo pracovat. Na několika sociálních sítích mu byl zakázán přístup za porušení podmínek používání. Letos, poté, co Twitter převzal, Elon Musk umožnil Tateovi návrat na tuto platformu.

Jak napsala Rebecca Solnitová v deníku The Guardian, auta jsou pro chlapy běžně symbolem mužnosti a statusu a obrázek doprovázející jeho tweet, na němž pumpuje benzín do jednoho ze svých vozidel, spolu s jeho tvrzením o jejich "obrovských emisích", měl nevyžádanou “energii penisu”. Novinářka také poukázala na to, že Gretina odpověď získala na popularitě a rychle se stala jedním z deseti nejoblíbenějších tweetů všech dob; byla lajkována 3,5 milionkrát a přímo sdílena asi 650 000krát a tato výměna se stala tématem nesčetných zpráv po celém světě, od Indie po Austrálii. 

Píše, že existuje přímá souvislost mezi machismem a odmítáním uznat klimatickou katastrofu a adekvátně na ni reagovat. “Je to důsledek verzí mužství, v nichž jsou sobectví a lhostejnost - individualismus dovedený do extrému - určujícími znaky, a proto je starost a jednání pro kolektivní dobro jejich protikladem. Muži se brání ekologickému chování jako nemužnému. 

Ke stejnému závěru jsem dospěl během svého pětiletého výzkumu týkajícího se krajně pravicových mužských fanoušků. Sexuální frustrace a snižování hladiny testosteronu, stejně jako latentní, ale skrytá homosexualita často vedou k nenávisti a veřejným projevům přehnané mužnosti.

Ale nejlepší ze všeho je výsledek. Po deseti hodinách hledání odpovědi na otázku, se Tate rozhodl natočit video, v němž se opět chlubí svou údajnou mužností. Jenže ve videu se objevila krabice od pizzy. Brzy poté byl Tate v Rumunsku zatčen kvůli obvinění z obchodování s lidmi a znásilnění. On a jeho bratr. Andrew Tate je vyšetřován od začátku roku 2021 a domovní prohlídka u tohoto influencera proběhla již v dubnu tohoto roku. Říká se, že právě díky krabici od pizzy si byla rumunská policie jistá, že tam je, a rozhodla se jednat. Další zprávy to však popřely.

Greta si tedy z Tatea zase utahovala: na Twitteru napsala "takhle to dopadá, když nerecyklujete krabice od pizzy", opět v typicky jízlivém sarkastickém stylu generace Z (viz seriál Netflixu o dceři Addamsovy rodiny, “Wednesday”, ve kterém vládne styl humoru Generace Z), čímž zesměšnila svůj vlastní seriózní veřejný obraz.

Andrew a Tristan Tateovi jsou podezřelí z organizovaného zločinu, znásilnění a obchodování s lidmi v několika zemích. Podezřelí oběti obelhávali a předstírali, že k nim něco cítí. Poté byly uneseny a údajně násilím nuceny k prostituci a natáčení pornografických filmů. Rumunská prokuratura zveřejnila snímky z prohlídek provedených ve čtvrtek, na nichž jsou vidět střelné zbraně, balíky peněz a sportovní vozy zabavené na různých místech Rumunska.

Podle rumunských médií policie v dubnu osvobodila z jednoho domu v Bukurešti několik ženy, z nichž jedna je občankou USA. 

Autorka z Guardianu dospěla k závěru, že: “Kromě zábavné hodnoty toho, co se v posledních dnech odehrálo, je to vážná připomínka propojení machismu, misogynie, nepřátelství vůči klimatickým opatřením a vědě o klimatu a zatuchlého podsvětí pravicových postav, jako je Tate, které verbují bílé chlapce a mladé muže pro své názory”.

3
Vytisknout
7146

Diskuse

Obsah vydání | 3. 1. 2023