Putin údajně spadl ze schodů a podělal se, spekulace o jeho zdravotním stavu rostou

3. 12. 2022

čas čtení 3 minuty
Tyto informace se už včera šířily na Twitteru, nechtěli jsme je vydat jako nepotvrzené. Nyní vyšly na australském zpravodajském serveru: 
 
Vladimir Putin údajně uklouzl a spadl z několika schodů ve svém oficiálním sídle.

Sedmdesátiletému ruskému prezidentovi údajně pomohli na pohovku bodyguardi, pak mu na pomoc přispěchali jeho osobní lékaři.

Jedná se o nejnovější zprávu z ruského telegramového kanálu s názvem General SVR, který pravidelně naznačuje, že Putin trpí četnými zdravotními problémy, které Kreml nezveřejnil.

Údajný pád vedl k pohmoždění jeho kostrče, ale také upozornil na problémy z "rakoviny trávicího traktu", tvrdí tento účet na twitteru

Navzdory tomuto údajnému incidentu se Putin mohl ve čtvrtek zúčastnit konference mladých vědců v Moskvě a vystoupit na ní.

Podle těchto tvrzení  Putin údajně scházel po schodech, když "zakopl a upadl na záda, načež upadl na bok a sklouzl z několika schodů".

 
"Incident se odehrál před zraky prezidentovy ochranky, která rychle zareagovala a přispěchala Putinovi na pomoc.

"Tři členové ochranky pomohli prezidentovi dostat se na nejbližší pohovku a zavolali lékaře, kteří mají v rezidenci službu."

Kanál na Twitteru - který tvrdí, aniž by nabídl důkazy, že má zdroje v Putinově okolí - uvedl, že zdravotníci "dorazili během několika minut, ale nemohli prezidenta okamžitě vyšetřit".

Důvodem byla prý  jeho "onkologická choroba zažívacího traktu, v jejímž důsledku má již vážné problémy s trávením" - a pád způsobil "mimovolnou" reakci, že se prý Putin podělal.

"Před vyšetřením lékaři doprovodili prezidenta na toaletu a pomohli mu s očistou."

Ve zprávě se uvádí: "Po kompletním vyšetření bylo diagnostikováno pohmoždění kostrče a měkkých tkání."

Nic kritického nebylo diagnostikováno a pohmoždění bylo léčeno léky proti bolesti.

Bude se vyšetřovat, co "pád" vyvolalo.

"I doma nosí Putin speciální obuv s protiskluzovou úpravou a schody v bydlišti jsou považovány za "bezpečné".

Začátkem tohoto měsíce tento kanál na Twitteru tvrdil, že Putinovo zdraví "na pozadí neustálého stresu vyvolává stále větší obavy lékařů a [jeho] příbuzných".

Uvedl, že "kvůli rakovině má Putin vážné zažívací problémy a v posledních měsících drží přísnou dietu".

Trpí také "záchvaty kašle, závratěmi, poruchami spánku, bolestmi břicha [a] neustálou nevolností" a také "projevy příznaků Parkinsonovy choroby a schizoafektivní poruchy".


 "Putin je neustále pod vlivem léků a příprava prezidenta na veřejné vystoupení je stále obtížnější.

"K tomu je třeba připočíst zvýšená rizika z hlediska osobní bezpečnosti [kvůli neúspěchům jeho války na Ukrajině].

"Celý komplex problémů vedl prezidenta po Novém roce k rozhodnutí přejít do režimu 'sebeizolace' a trávit většinu času v jedné ze [svých oficiálních] rezidencí vybavené 'bunkrem'."

Kanál tvrdil, že "situace na frontě je taková, že při současném vývoji budou ruská vojska nucena do léta příštího roku opustit všechna okupovaná území Ukrajiny" s výjimkou Krymu.

Samostatná šetření médií zjistila, že Putin je na svých cestách obklopen týmem lékařů včetně specialisty na rakovinu.

Zdroj v angličtině ZDE

2
Vytisknout
14198

Diskuse

Obsah vydání | 6. 12. 2022