Úhel dohledu

19. 8. 2022 / Petr Haraším, Pavel Haraším

čas čtení 6 minut

Babiš a Fiala české tralala

Fiala s Babišem se škorpí. Fiala vzkazuje Babišovi, že za veškeré problémy Vlády politické změny může Babiš. Babiš se nedá a kontruje, že akcí „Mlejnek, Rakušan, Rédl, Krejčíř“ vláda překrývá vlastní politiku nicnedělání. Oba premiéři, minulý a současný a budoucí, mají pravdu. Politolog Fiala, sám si vědom toho, že má Babiš částečně pravdu, volá, hlasitě jako tisíc láter, že se musí vyšetřit chování policie na "obytňákové",  pouti republikou za prezidentstvím. Fiala požaduje nestrannost a profesionalitu bezpečnostních sborů. Jakýsi Mlejnek horlivě přikyvuje, že o nestrannosti toho ví a mohl by vyprávět. Volá tedy premiér Mlejnkovu Rakušanovi, vyzývá Babišova Dragouna a i Vondráček (Milošův čínský miláček) se cítí povolán, aby lumpárňu prošetřili. Ohlásili obvyklé zděšení naprosté, znechucení až na dno a rozhořčení nelítostné nad chováním policie, za kterou jaksi odpovídají. Ovšem vše je v pořádku, dle pravidel a povidel policejní práce, nikdo nemusí být smutný. Babiš také přidává plyn a posílá příteli Petrovi dopis, kde jej ultimativně žádá, aby už z vlády vykopl ministra vnitra Rakušana. chápe někdo vůbec myšlení a jednání Rakušana, STAN a ODS, když ví, co infiltrace bezpečnostních sborů Rédlovým Mlejnkem udělá? Netuší, že nabili Babišovi a Okamurovi nálož do kampaní přinejmenším do Vánoc? Vypadá to tak, že Fialova vláda už má vládnutí plné zuby a že by už zase velmi ráda do opozice, kde se cítí být povolána být.

 

Je velmi ideově naivní říkat, že hlasování o nedůvěře vládě kvůli lhaní Rakušana a rédlování Mlejnka nevadí, neboť Babiš a Okamura vládu nemohou zatím sundat.

24hodinový Šafr zas vytahuje svá moudrá moudra o kvalitě české žurnalistiky, přičemž zahlcení jeho Fóra desítkami článků o strkanicích mezi stranou hájících a protestujících na Babiš parádě, je už jen zoufalým omíláním stejného. iDnes hájí Babiše a tupí Fialu, Forum 24 to má obráceně, avšak zarytost jest totožná. A novinář Kroupa leží v žaludku stejně tak Babišovi, jako i Šafrovi. Když Janek Kroupa nepíše dle Šafrových žurnalistických pouček Fialového sviště, tak je fuj i fuj. Kárá Kroupu za to, že zveřejnil zprávu o vyšetřování pana Plukovníka institucí GIBS. Vyjádření mluvčí GIBS a pana Dragouna jsou podivná až záhadná. Celá Mlejnkova paráda zavání rovnako ako Babišovo vodňanské separátní výběrové. Z poskytnutého vyjádření si lze totiž odvodit, že i ano i ne.

Zatím ministr vnitra Rakušan se jako Bajaja ohání mečem bezpečnostní prověrky pana Mlejnka a vůbec mu nedochází, že Mlejnek je doživotně kontaminován stykem s nesvéprávným mafiánem Rédlem. Obhajoba, že na tom nic není, když se Mlejnek stýkal s Krejčířovic hochem, je horší než kdysi pověstné Grosovo křišťálově čistější než křišťálově čisté. Rakušan lhal o referencích pro Mlejnka, Mlejnek lhal o referencích pro Mlejnka a vláda spokojena s tímto lhaním nenašla, jako obvykle, ani píď odvahy udělat tečku za dalším skandálem kroužkovců. No a tak společnou silou prohlásili veškeré informace za důvěrně tajné.

Premiér Fiala zřejmě touží napodobit Křetínského uštěkanou čivavu Topolánka a chce, aby i jeho vládu v době předsednictví EU prověřila domácí opozice. Je potřeba ještě dodat, že má dnes opozice velmi závažný důvod k tomu, aby vláda padla. Zahrávat si takto falešně s reputací bezpečnostních složek ČR je obzvlášť ničící.

Navíc se vláda již zcela omámena úsporným tarifem a Stanjurovou inflací zřejmě rozhodla Mlejnka vyznamenat Řádem „plyšového Plukovníka“ za statečnost, s kterou nebojácně odhalil protivládní ultralevicové spiknutí proti ultrapravicové vládě zvané Dozimetr. Spiknutí nečestné, o kterém se dle Fialových kinder pravičáků ani nemusí moc psát, protože zde máme jiné velké problémy. Problémy zaviněné toutéž vládou, jako u kauzy Mlejnek. Kauza Dozimetr je tak nicotná, jak veřejnosti stále sděluje praví neutuchající fanatický podporovatel Fialovy vlády pan žurnalista Šafr. Tak nicotná, že je vláda okolnostmi donucena schovat se do režimu utajení za využití zpráv ze spisu, ke kterým nesmí mít přístup ani premiér ani ministr vnitra. Nečinná vrchní státní žalobkyně Bradáčová nestoudné lži pánů Petrů a svatých Vítů rázně odmítla. Zatím nemá žádné info, že by Mlejnek jakkoli přispěl k odhalení Dozimetru. Slovo zatím bude zatím zásadní, neboť je možné, že se ve spisu náhle najde pár řádků o Mlejnkově utajené akci, aby vláda měla klid na slušnou politiku. Už se našlo svědectví, že Mlejnek zásadním způsobem ovlivnil svědka, který rovněž zásadně podal vysvětlení na policii. Rovněž zásadní. Ministr kmotrů a mafiánů Blažek se raduje, že mu do týmu nevinných přibyla další nevinná vovce. Ono Mlejnek a Mynář nebude moc velký rozdíl. Snad se nebude opakovat taškařice s prověrkou, neprověrkou a vyhazovem, nevyhazovem.

A, my zvaní hrdě Česká republika, jsme zase našemu bývalému Východu ukázali, že jsme se od něj toho hodně naučili a zhýralému Západu jsme ukázali Fialový prostředníček.

Činnost pana Šafra v ochraně vlády pana Fialy je bezkonkurenční. Nevidí vládní zlo, neslyší vládní zlo a nechce, aby se o vládním zlu koalic (krom Pirátů) psalo. Vadí mu, že Babiš lže, kudy obytňák jezdí, ale že lže premiér Fiala, ministr vnitra Rakušan, to jaksi nevadí, to patří k poctivé demokratické politice slušnosti pravých státníků. Plesl z Babišova IDNESu našel svého sparing kumpána. Stejné chyby, stejné známky, stejné výmluvy.

Z veřejných zdrojů nelítostným pohledem nevidomého




1
Vytisknout
4227

Diskuse

Obsah vydání | 23. 8. 2022