"Připravte se na válku", vzkazuje čínský plakát Tchaj-wanu

14. 6. 2021

čas čtení 1 minuta
Čínské ozbrojené síly zveřejňují záplavu snímků a videí zachycujících vojáky připravené k boji během cvičení, v rámci nové propagandistické kampaně zaměřené na Tchaj-wan, napsal John Feng.

Články publikované čínskou vojenskou propagandou obsahují varování "odtržencům" a plakát, na němž stojí "připravte se na válku". Materiál byl široce sdílen na čínských sociálních sítích Weibo a WeChat.

Plakát vyrobený 9. června oddělením 80. skupiny armád pro politickou práci ukazuje odpálení čínské rakety a obsahuje slova "připravte se na válku".

Vojáci 80. skupiny armád v provincii Šan-tung podle propagandistů také po brigádách přísahali, že "poslechnou všechny rozkazy" a "nebojí se žádných překážek", že budou "bojovat se ctí a bez strachu ze smrti".

Mezi armádními materiály na sociálních sítích je i video produkované rádii Hlas průlivu vysílajícími na Tchaj-wan. Videoklip nese název "Chceš být odtrženec? Poslechni si tohle!" a zahrnuje záběry pěchoty, tanků a vybuchujících raket.

Ještě předtím čínská 72. skupina armád publikovala snímky obojživelné operace v Tchaj-wanském průlivu, zatímco minulé úterý neidentifikovaná brigáda raketových sil zkušebně odpálila raketu DF-26, o níž panuje podezření, že je schopna nést jaderné zbraně.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

1
Vytisknout
6031

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2021