NYT zveřejnil bombu: Trumpův právník z Bílého domu spolupracuje s vyšetřovatelem Muellerem

19. 8. 2018

čas čtení 1 minuta
Aktualizace: Trump se v důsledku publikace tohoto článku v New York Times na Twitteru můze doslova zbláznit. Hysterčí.
Vedení New York Times zdůraznilo, že plně stojí za obsahem tohoto článku a za svými dvěma reportéry, jeho autory:



Donald McGahn, Trumpův právník v Bílém domě, spolupracuje intenzivně s mimořádným vyšetřovatelem Robertem Muellerem, který vyšetřuje ruské zásahy do amerických prezidentských voleb v roce 2016. McGahn poskytl Muellerovi podrobné a detailní svědectví o případných pokusech Donalda Trumpa bránit průchodu spravedlnosti při tomto vyšetřování, především o jednání, které Trump měl s McGahnem předtím, než Trump odvolal z funkce bývalého šéfa FBI Jamese Comeyho, aby zabránil vyšetřování ruských zásahů do americké předvolební kampaně.


Osoba, která tyto informace poskytla listu New York Times, se nedomnívá, že by McGahn Muellerovi poskytl o Trumpovi nějaké inkriminující informace. McGahn se rozhodl podrobně svědčit Muellerovi, protože se obává, že pokud by se  Trump kvůli případnému bránění průchodu spravedlnosti dostal do potíží, Trump se pokusí veškerou vinu svrhnout na McGahna, "protože mu špatně radil jako právník".

Pokud by Mueller zjistil, že se Trump bráněním průběhu spravedlnosti dopustil trestného činu, Mueller Trumpa nepostaví před soud, ale předložil by důkazy americkému parlamentu s tím, aby Kongres začal jednat o Trupmově impeachmentu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8315

Diskuse

Obsah vydání | 21. 8. 2018