Co si dnes přečtete v Britských listech

9. 8. 2021

čas čtení 2 minuty

 

Francouzská historička Muriel Blaive slyšela v roce 1990 v Paříži mluvit Moniku Pajerovou skromně o tom, že v listopadové revoluci r. 1989 hrála naprosto vedlejší roli - překladatelky. Minula řada let a z Pajerové se stala jaksi hlavní hrdinka listopadové revoluce. Jak dochází k tomuto přepisování historie? O tom mluví Jan Čulík s Muriel Blaive v dnešním Rozhovoru Britských listů.

Necháme si ukrást Cínovec? Upozorňujeme na důležitý otevřený dopis ing. Oldřicha Maděry adresovaný českému ministru průmyslu a obchodu. V kopci Cínovec je celá řada důležitých a cenných kovů a hornin. Necháme si je ukrást?

- Myslíte si, že jen Policie ČR zabíjí lidi zakleknutím na krk, a pak to nikdo nezávislý nevyšetřuje, "protože všechno bylo v pořádku", jako v šokujícím případě Stanislava Tomáše v Teplicích? Totéž se děje v Polsku, informuje v pravidelném pokračování seriálu Mezitím v Absurdistánu Tomasz Oryński.

V Íránu nyní umírá na covid jeden člověk každé dvě minuty.
Je nejpostiženější zemí na Blízkém východě. V Londýně demonstrovali anti-vaxxeři proti očkování (včetně Pierse Corbyna, bláznivého bratra bývalého šéfa Labouristické strany Jeremyho Corbyna). Chtěli vzít útokem televizi BBC, bohužel se shromáždili u budovy, kterou televize BBC opustila už skoro před deseti lety.

- V Rusku to s covidem ani s očkováním nevypadá dobře. Obyvatelstvo prostě ruským úřadům nedůvěřuje, a není divu. Čachry s pochybnými vakcínami popisuje Petr Haraším.

- Texaské město Austin zažívá covidovou katastrofu.

- Další lidé nesmyslně zemřeli na covid, protože propadli strachu vyvolanému nesmyslnými lživými informacemi odpůrců očkování.
Skutečně si myslíte, že vás vláda chce zavraždit ničivými vakcínami? Kde je logika? Proč by to dělala? Co by z toho měla?

-1
Vytisknout
4783

Diskuse

Obsah vydání | 17. 8. 2021