Úmrtnost na koronvirus postihuje všechny věkové kategorie

12. 4. 2020

čas čtení 1 minuta
Americké zdravotnické úřady zveřejnily statistiky ohledně toho, kolik vážných případů nakažení koronavirem bylo ve 43 státech USA přijato do nemocnic po 1. březnu a jaké procento z nich zemřelo, viz níže.

Statistiky nezaznamenávají počet nakažených v obyvatelstvu, jen počet vážně nemocných, přijatých do nemocnic, a jejich úmrtnost.

Ze statistik vyplývá, že postiženy jsou všechny věkové kategorie, i když mladí lidé méně:

Procento z celkového počtu vážně nemocných 6479 pacientů, přijatých do nemocnice v jednotlivých věkových kategoriích:

 


Procento lidí z výše uvedené kohorty, kteří zemřeli:




Koronavirus podle těchto statistik v USA usmrcuje každého desátého pacienta středního věku přijatého do nemocnice a 40 procent pacientů straších 85 let. Statistiky pocházejí od 1000 nemocnic a od 180 000 poskytovatelů zdravotních služeb.

Chronická choroba ledvin vede k 2,5 krát většímu riziku úmrtí u hospitalizovaných pacientů. Život ohrožující jsou také cukrovka, nemoci plic a srdce.

57 procent hospitalizovaných pacientů bylo mladších 65 let. Muži umírají 1,3 krát častěji než ženy. Průměrný věk pacienta hospitalizovaného s koronavirem je 59,6 let.

Pětašedesátiletý pacient s více chronickými nemocemi - vysokým tlakem, cukrovkou, nemocí ledvin a obezitou - má takovou smrtnost jako pětasedmdesátiletý pacient bez nemocí.

Podrobnosti v angličtině ZDE   (placený přístup)

0
Vytisknout
11722

Diskuse

Obsah vydání | 21. 4. 2020