Polsko "bude spolupracovat s novou předsedkyní EK na posílení EU"

26. 7. 2019

čas čtení 1 minuta
Polsko hodlá spolu s novou předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou pracovat na posílení EU, vytvářet a zavádět dobrý program pro celou Evropu, prohlásil ministr zahraničí Jacek Czaputowicz.


Von der Leyenová se sešla s polským premiérem Mateuszem Morawieckim ve čtvrtek ve Varšavě. Předsedkyně se nejprve zastavila v Paříži, kde v úterý jednala s prezidentem Emmanuelem Macronem. Varšava je druhé hlavní město členského státu unie, které navštívila.

Ministr Czaputowicz sdělil polské agentuře PAP, že Polsko podporovalo kandidaturu von der Leyenové jak v Evropské komisi, tak v Evropském parlamentu.

"Hodnotíme Ursulu von der Leyenovou pozitivně. Měl jsem příležitost zúčastnit se různých diskusí s ní... Doufám, že tato návštěva potvrdí, že Polsko bude spolupracovat s novou šéfkou EK na posílení EU, pracovat na implementaci dobrého programu pro celou Evropu," dodal polský ministr.

"Diskutujeme o různých portfoliích pro jednotlivé země a líbilo by se nám významné portfolio, důležité pro EU a odrážející důležitost Polska v EU. Jsme považováni za silnou, ekonomicky se rozvíjející zemi s vlastní vizí EU," prohlásil ministr.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5894

Diskuse

Obsah vydání | 30. 7. 2019