Komunistické praktiky v Británii: Brutální výslechy snoubenců

15. 4. 2019

čas čtení 3 minuty
Rektor Glasgow University Anton Muscatelli v minulých dnech souhlasně retweetoval výrok Jana Čulíka, že se Británie chová v současnosti v mnoha ohledech stejně odporně jako někdejší komunistické režimy ve východní Evropě.



Zde je další příklad.

Partnerským dvojicím v Británii je bráněno v tom, aby uzavřely sňatek. Jsou podrobovány ponižujícím a urážlivým "kontrolám". Je to součástí kampaně britských úřadů proti "falešným sňatkům". Komunistické režimy před rokem 1989 ve východní Evropě by si nic takového nedovolily. Takovéto porušování lidských práv by vyvolalo na Západě skandál, na nějž byly komunistické režimy citlivé. Britským politikům je to dnes jedno, poznamenává JČ.

Partnerské dvojice a právníci svědčí o přerušených svatebních ceremoniích, kdy pracovníci britského ministerstva vnitra tahají ženicha a nevěstu k výslechu, vyslýchají je ohledně jejich pohlavního života. Jeden vyšetřovatel nalezl v mobilním telefonu oběti nahou fotografii a ukázal ji ostatním v místnosti. Britské ministerstvo vnitra podniká za úsvitu razie do soukromých bytů ve snaze zjistit, zda dvojice spí v jediné posteli.

V jednom případě bylo sděleno partnerské dvojici, že jejich vztah není autentický, protože leželi v posteli v pyžamu. V jiných případech jsou lidé v Británii vězněni po mnoho měsíců poté, co byli nespravedlivě obviněni z pokusu uzavřít falešný sňatek.


V posledních letech britská vláda ztěžuje migrantům možnost uzavřít v Británii sňatek, aby jim tím zabránila získat povolení k pobytu v Británii či v EU. Od změny zákona v roce 2015 musejí sňatkoví úředníci informovat ministerstvo vnitra, že migranti chtějí uzavřít sňatek. Britské ministerstvo má v současnosti právo donutit snoubence k odložení sňatku až o 70 dní, aby mohlo mezitím vyšetřovat, zda je jejich vztah skutečný.

V roce 2018 udali sňatkoví úředníci v Británii takto ministerstvu vnitra 2868 snoubeneckých dvojic. Ministerstvo vnitra rozhodlo, že 56 procent těchto případů (1618) musí být vyšetřováno. Ministerstvo vnitra odmítlo novináře informovat, kolik vyšetřovaných sňatků se ukázalo být falešných.

Jedna dvojice, Qasim, 29, z Pákistánu a Debora, 33, z Portugalska, spali doma, když do jejich příbytku v lednu 2019 provedli razii čtyři policisté. "Vyslýchali nás každého zvlášť ohledně našeho vztahu a pak byl Qasim zatčen a vězněn čtyři měsíce, než ministerstvo vnitra nakonec přiznalo, že náš vztah je autentický," konstatovala Debora.

Jiná dvojice po žádosti o povolení sňatku dostala informaci, že nebude vyšetřována. Jejich svatební ceremonii pak přerušili policisté, odvezli ženicha i nevěstu do oddělených místností a dotazovali se jich na jejich pohlavní život, včetně podrobností o pozicích při pohlavním styku a o antikoncepci. Žena byla tak šokována, že během výslechu odmítla dál odpovídat na otázky. Ministerstvo vnitra pak svatbu přerušilo a prohlásilo, že je to falešný sňatek.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

1
Vytisknout
12321

Diskuse

Obsah vydání | 18. 4. 2019