Facebook zlikvidoval účty britských ultrapravicových organizací. (Kdy zakáže Okamuru a Konvičku?)

18. 4. 2019

čas čtení 1 minuta
Měli byste se hromadně obrátit na Facebook, aby zlikvidoval i účty českých xenofobů, lhářů a nenávistníků - v zájmu přežití České republiky (JČ)

Facebook natrvalo zlikvidoval účty ultrapravicových britských organizací i jejich individuálních aktivistů, včetně British National Party (BNP), English Defence League (EDL) a Britain First, podle své strategie o eliminování "nebezpečných jednotlivců a organizací". Bylo zrušeno dvanáct facebookových účtů.

Zákaz vstoupil v platnost ve čtvrtek v poledne britského času. Statusy a další výroky, které "vyjadřují podporu nebo chválu" ultrapravicovým organizacím budou také odstraněny.

 

Ve svém prohlášení Facebook uvedl: "Jednotlivci a organizace, které šíří nenávist, útočí či požadují vylučování jiných osob na základě toho, čím ty osoby jsou, nemají na Facebooku místo. Podle naší strategie proti nebezpečným jednotlivcům a organizacím, zakazujeme ty, kteří prosazují násilné či nenávistné cíle anebo se podílejí na nenávistných činech či na násilí.

Jednotlivci a organizace, které jsme dnes zakázali, tuto strategii porušují, a nebudou už mít přístup na Facebook ani na Instagram. Výroky a další materiály, které vyjadřují chválu či podporu pro tyto osobnosti a organizace budou také zakázány. Naše práce proti organizované nenávisti pokračuje a budeme dále hodnotit jednotlivce, organizace, stránky, skupiny i materiál podle našich komunitních předpisů."

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

Pozn. red.: Vzhledem k tomu, že v ČR šíří nenávistný materiál zaměřený proti "cizincům" (v tomto případě "zlým Němcům") i mluvčí českého prezidenta, neměl by Facebook zablokovat i jeho stránky?

0
Vytisknout
8669

Diskuse

Obsah vydání | 23. 4. 2019