Itálie trpí epidemií spalniček - tak zrušila povinné očkování dětí

8. 8. 2018

čas čtení 2 minuty


Tohle je opravdu hnus. Cenou takovéto blbosti bude umírání - ne ale těch, kteří šíří pověru a nesmysly, ale umírání nevinných dětí vystavených smrtelným nemocem



Co se týče italských aktivistů bojujících proti očkování, zdá se, že hlavní politická hranice dnes probíhá mezi racionalitou a iracionalitou. Bezpochyby se už mnozí rozhodli, že racionalita, to je centrismus, který selhal, a je načase, abychom všichni přešli k radikálnímu magickému myšlení.  



 
 
Horní komora italského parlamentu schválila zákonný návrh současné "anti-establishmentové" italské vlády, jímž zrušila zákonnou povinnost očkovat děti.

Letos v březnu, po epidemii spalniček, vešel v Itálii v platnost zákon, vyžadující, aby děti, než zahájí povinnou školní docházku ve státních školách, měly deset očkování. Avšak Pětihvězdičkové hnutí se zapřísáhlo, že zákon nechá zrušit, což se nyní stalo.

Novým zákonem se Itálie staví proti praxi v jiných evropských zemích, jako je Německo či Francie, které posilují povinné očkování.  Kritikové poukazují na to, že italská vláda ochromuje důvěru ve vědu a devět italských regionálních vlád, které byly proti zrušení tohoto zákona, uvedlo, že poženou svou stížnost k Ústavnímu soudu.

Loni bylo v Itálii 5000 případů spalniček, ve srovnání s 870 případy r. 2016. V Itálii se za poslední rok vyskytlo 29 procent všech případů spalniček z celé Evropské unie. 

0
Vytisknout
10536

Diskuse

Obsah vydání | 10. 8. 2018