Corbynově Labour Party "hrozí rozpad"

9. 4. 2018

čas čtení 1 minuta
Bývalý místopředseda Labour Party Roy Hattersley obnovil vnitrostranické spory tvrzením, že straně "hrozí rozpad" kvůli jejímu převzetí extrémisty.


  Labour Party je podle něj "v mnohem nebezpečnější situaci" než během problémů s křídlem Militant Tendency v 80. letech, protože levičáčtí aktivisté ji "stále více řídí".

  Podle lorda Hattersleyho je veřejnost v podezření, že "lidé stojící za Jeremym [Corbynem] převezmou stranu a budou ji řídit způsobem, který považujeme za nepřijatelný" - což ohrozí naděje na volební vítězství.

  Umírněné osobnosti by měly veřejně vystupovat, protože jejich mlčení je "tragédií", tvrdí Hattersley.

  Corbyn podle něj nesplnil svou "demokratickou povinnost", když nebojoval proti brexitu.

  Pokud jde o převzetí strany corbynisty, Hattersley řekl: "Myslím, že Labour Party je v mnohem nebezpečnější situaci než byla v 80. letech."

  "V 80. letech tu byl entrysmus [trockistická taktika infiltrace jiných stran - pozn. red.], byla tu Militant Tendency, ale operovaly jen v jednom nebo dvou malých obvodech. Nekontrolovaly celý stroj, jistě nekontrolovaly lídra, byly tu odbory připravené postavit se proti nim a vždy jsme věděli, bitva v 80. letech bude nakonec vyhrána."

  "Teď jsou věci mnohem vážnější, protože lidé, kteří nejsou "opravdovými labouristy", stále více kontrolují aparát, stále více zastrašují umírněné poslance. A pokud to bude takto pokračovat, Labour Party hrozí rozklad."

 

Celý text v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7967

Diskuse

Obsah vydání | 11. 4. 2018