Nad čím by v ČR nikdo nehnul brvou, to vyvolává v Británii pozdvižení

29. 3. 2018

čas čtení 2 minuty



David Lammy, labouristický poslanec: "Hate speech je trestný čin. Informuju o vás policii. Boris Johnson, Michael Gove, Nigel Farage a všichni lidé, kteří 23. června 2016 hlasovali pro brexit, musejí toto okamžitě a jednoznačně odsoudit. Je to absolutně odporné. "



Leave.EU: "Je snad překvapivé, že labouristé nechtějí řešit odporný antisemitismus ve své straně, když tolik spoléhají na hlasy rychle rostoucí muslimské populace v Británii? Pro ty lidi je to otázkou matematiky, ne spravedlnosti!" Robert Peston, věhlasný novinář z komerční britské televize ITV, na Twitteru ho sleduje 900 000 lidí: "Takže způsobem jak bojovat proti antisemitismu je pomluvit nejodpornějším způsobem britské muslimy a obvinit labouristy z nejhnusnějšího vypočítavého rasismu? To je tak odporné, že nemám slov."




Humza Yousaf, skotský ministr dopravy, muslim: "Tohle je odporný tweet. Muslimové po celé Británii stojí bok po boku s našimi židovskými přáteli proti antisemitismu. Doufám, že lidé, kteří podporují odchod Británie z EU, se budou distancovat od této nenávistné organizace a od snah vyvolávat ve společnosti konflikty."


Parlamentní skupina pro záležitosti britských muslimů výše zmíněné vyvolávání nenávisti ostře odsoudila:



0
Vytisknout
9479

Diskuse

Obsah vydání | 3. 4. 2018