Chudoba v Británii: Bledí, zakrslí a hladoví žáci si naplňují ve škole kapsy jídlem

2. 4. 2018

čas čtení 1 minuta



Podvyživení žáci s šedou kůží si v chudých oblastech naplňují ve školních jídelnách kapsy jidlem, varují ředitelé anglických škol.

Jeden ředitel školy konstatoval: "Naši žáci mají šedou kůži, špatné zuby, špatné vlasy, jsou hubenější a menší.

Ředitelé anglických škol na celostátní konferenci školských odborů v Brightonu varovali, že školy se dnes nemohou primárně věnovat výuce, neboť řeší problémy podvýživy a deprivace svých žáků.

Jedna ředitelka školy uvedla, že je zjevné, že nejvyhladovělejší jsou její žáci po víkendu. Dodala: "Děti si plní kapsy jídlem. V některých školách by se to nazvalo krádeží. U nás je to základní způsob přežití.

Jiná ředitelka školy upozornila, že když se děti z její školy účastní nějaké akce někde jinde v Anglii, například sportovní akce, je zjevné, že děti z její školy jsou šedivější, bledší a menší.

Její škola poskytuje některým dětem čisté uniformy a ony se často vracejí po víkendu v těchže uniformách, jenže špinavých. Škola také rozdává potraviny a šatstvo, včetně kabátům, dětem, které je nemají.

Z dotazovaných 900 učitelů jich uvedlo 60 procent, že od roku 2015 se zhoršila chudoba dětí ve školách. Každý třetí učitel konstatoval, že se zhoršila podstatnou měrou.

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

 

 

0
Vytisknout
9362

Diskuse

Obsah vydání | 5. 4. 2018