ČEZ odmítl odpovědět na závažné otázky týkající se úmrtí dvou jeho pracovníků

28. 5. 2023

čas čtení 2 minuty

Jak jsme informovali, po zveřejnění prohlášení společnosti ČEZ reagující na článek  Oldřicha Maděry ohledně úmrtí dvou pracovníků, požádali jsme mluvčího ČEZu o vysvětlení závažných otázek týkajících se této záležitosti. V odpovědi se těmito závažnými otázkami mluvčí ČEZu odmítl zabývat:

Vážený pane Šuleři,
vaše reakce je zveřejněna zde:

https://blisty.cz/art/113553-rodinam-nasich-kolegu-vyjadrujeme-tu-nejhlubsi-soustrast.html

Jak jsme doplnili k článku pana Maděry, rádi bychom vás požádali o další informace.
Konkrétně, zda vystoupí v médiích ředitel společnosti ČEZ ing. Daniel Beneš a  řekne jasně a srozumitelně co se stalo, kdo je zodpovědný za bezpečnost práce, jestli byla dodržena veškerá bezpečnostní opatření nebo jestli došlo k nějakému pochybení.
Oceňujeme, že  v prohlášení konstatujete, že "Podmínky a pravidla práce na stavbě horkovodu byly velmi přísně nastaveny a pravidelně kontrolovány".
Mohl byste prosím  jménem společnosti ČEZ tyto podmínky a pravidla práce na stavbě horkovodu zveřejnilt a vysvětlit,  co konkrétně bylo příčinou úmrtí obou vašich  kolegů a jaká opatření byla realizována, aby se něco takového už nemohlo opakovat?

Předem mnohokrát děkujeme.

Jan Čulik

šéfredaktor
Britské listy

* * *

On 5/28/23 18:35, Šuleř Petr wrote:

Vážený pane Čulíku,

děkuji Vám za zveřejnění našeho vyjádření. S odpověďmi na Vaše otázky si Vás dovolím odkázat na naše už zaslané vyjádření. Tedy:

Dokážeme pochopit hořkost autora článku z prohraného soudního sporu, ale zneužití tragického úmrtí dvou našich kolegů k ventilování této hořkosti považujeme za nevkusné a nebudeme se k němu vyjadřovat.

Děkuji a přeji Vám hezký večer.
 S úctou.

 Petr Šuleř
 VÚ jaderná komunikace

 Útvar jaderná komunikace

* * *
Vážený pane Šuleři,

promiňte, ale to je naprosto neseriozní. Vyhýbáte se odpovědím na zcela závažné otázky, jde o životy lidí, výmluvou, že upozornění na profesionální praxi je jakousi "hořkostí".

S pozdravem

Jan Čulík

0
Vytisknout
4597

Diskuse

Obsah vydání | 1. 6. 2023