Impérium na konspirační bázi

21. 3. 2023

čas čtení 1 minuta
Každému, kdo chce vědět, jaké jsou Putinovy budoucí plány, pokud zvítězí, pro Ukrajinu, Bělorusko, Moldavsko a všechny ostatní země, které dosáhly nezávislosti v roce 1991, se stačí podívat na to, co dělá vůdce Kremlu v neruských autonomních územích v rámci současných hranic Ruská federace, říká Vitalij Portnikov.

V těchto autonomních územích Putin vnucuje cizince, aby jim vládli, ničí jejich rodné jazyky a kultury a šíří mýtus, že všechny patří do ruského světa, který znovu buduje po zradě Gorbačova na konci sovětské éry.

Nemůže být pochyb, že Putin chce udělat přesně totéž s těmi zeměmi, které je schopen dobýt a znovu podřídit Moskvě. Což vysvětluje, proč Nerusové za hranicemi Ruské federace a vlastně všichni lidé dobré vůle kdekoli mají pádné důvody zajistit jeho porážku na Ukrajině.

Pokud se Ukrajině podaří uhájit svou státnost a územní celistvost, začnou procesy marginalizace a rozkladu v samotném Rusku. Je to proto, že ruský šovinismus nebude mít dost síly na to, aby se pokusil šířit kamkoli jinam.

A to zase znamená, že dokonce i národy Ruska dostanou šanci ukončit své destruktivní soužití s ruským lidem a alespoň dosáhnout přeměny Ruska ve skutečný svaz rovnoprávných národů, kde Rusové budou jen jednou etnická skupina mezi ostatními a ruština jen jeden jazyk mezi všemi ostatními.

Ukrajinci dnes bojují za všechny utlačované, za všechny, které archaická říše po staletí podváděla, ponižovala a ničila. Jde o destruktivní kurz, v jehož průběhu se vládci Ruska zvrhli v to, co je dnes jedním z názorů v Kremlu.

Každý historický obrat byl vždy krokem "ke kolapsu", kdy ti, kdo jsou zodpovědní za situaci, chtějí vzít s sebou všechny ostatní.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
3274

Diskuse

Obsah vydání | 23. 3. 2023