Ukrajinská armáda "nebude čekat na ruské posily"

26. 9. 2022

čas čtení 1 minuta
Mezi Putinovým oznámením o částečné mobilizaci a rozmístěním dalších ruských jednotek na Ukrajině bude časová mezera. A Kyjiv rozhodně nebude čekat, až tyto síly dorazí, než sám podnikne nové akce, upozorňuje Vladislav Inozemcev.

V důsledku toho se nadcházející dny stávají nepředvídatelnými a mohou již rozmístěným ruským jednotkám přinést nová nebezpečí - což se Moskva může snažit skrýt, ale téměř jistě se jí to nepodaří.

Další ukrajinská ofenziva, zvláště pokud bude stejně úspěšná jako ta předchozí, nejenže znásobí potíže Moskvy při shromažďování záložníků, které chce rozmístit, ale také přiměje více Rusů v elitě k tomu, aby pochybovali o válce a Putinových kompetencích.

Minimálně po celý říjen budou pozice ruských jednotek na Ukrajině, které se přes noc promění ve státní území Ruské federace [alespoň v představách Moskvy], střeženy vyčerpanou armádou na frontě dlouhé více než 1 000 kilometrů.

To znamená, že v nadcházejících týdnech bude Putin stále častěji vyhrožovat Ukrajině jaderným úderem, zvláště když bude tvrdit, že jakákoli ukrajinská ofenzíva nyní představuje "existenční hrozbu pro Rusko" v jeho nových hranicích.

Ukrajinské velení však nebude čekat, až budou připraveny ruské zálohy, a proto vstupujeme do období, kdy se situace může vyvíjet nepředvídatelným způsobem - tím spíše, že je nyní zřejmé, že Putinovi je úplně jedno, kolik desítek nebo stovek tisíc musí zemřít, aby zůstal v Kremlu ještě několik měsíců.

Putinův časový horizont je zkrácený a už si nemůže reálně myslet, že zůstane u moci ještě další roky.

Zdroj v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
4244

Diskuse

Obsah vydání | 30. 9. 2022