Dvě třetiny britských rodin se do ledna 2023 ocitnou v energetické chudobě, zjistil výzkum

18. 8. 2022

čas čtení 1 minuta

 

Odhaduje se, že 45 milionů Britů  bude mít tuto zimu problémy s placením účtů za energie

Podle výzkumu se dvě třetiny britských domácností ocitnou do ledna v pasti energetické chudoby, protože plánovaná nedostatečná vládní podpora způsobí, že i domácnosti se středními příjmy budou mít problémy s placením účtů.

18 milionů rodin, což odpovídá 45 milionům lidí, bude snažit vyjít s penězi poté, co se v říjnu a lednu předpokládá další zvýšení stropu pro ceny energií.

Odhaduje se, že 86,4 % párů důchodců se dostane do energetické chudoby, která je tradičně definována jako situace, kdy náklady na energie přesahují 10 % čistého příjmu domácnosti, a 90,4 % osamělých rodičů se dvěma a více dětmi.

Tyto údaje přicházejí poté, co inflace v Británii  vzrostla na 40leté maximum 10,1 %

Varování, že 65,8 % všech britských domácností se do ledna ocitne v energetické chudobě, následuje po revidovaných prognózách poradenské společnosti Cornwall Insight z minulého týdne, podle nichž by roční účty za energie mohly od ledna přesáhnout 4 200 liber, tedy 10 500 Kč měsíčně.

Zastánce spotřebitelů Martin Lewis označil nejnovější prognózu za "tragickou zprávu" a vyzval britskou "zombie vládu", aby předložila okamžitý akční plán na pomoc domácnostem.
 
Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5299

Diskuse

Obsah vydání | 23. 8. 2022