Šok. Policie ČR nyní svými "obrannými" tweety dává nepřímo najevo, že romského mladíka zabila...

21. 6. 2021

čas čtení 1 minuta

Andrew Stroehlein, Human Rights Watch:

Policie ČR nyní zveřejníla hodně zoufalé tweety, v nichž tvrdí, že usmrcený muž "nebyl žádný český Floyd".

Pak ho označuje za recidivistu pod vlivem drog, který bil do automobilů (s videem).

Takže za to si zasloužil zemřit?

A pak, samozřejmě, popírají, že ho zabili:




Přesně v tutéž dobu publikuje rasistický deník IDnes článek kritizující selhání bezpečnostních sil v aréně v Manchesteru - selhali proto, že brali rasismus vážně: "Nezasáhli, protože se báli obvinění z rasismu",

Neuvěřitelné, to načasování... "Zato Policie ČR, ta problémy s rasismem nemá a kleká lidem na krk, přestože je to od vraždy George Floyda ostře kontroverzní praxe. (JČ)


Andrew Stroehlein: Proč tak obrovské úsilí ze strany policie zostudit a démonizovat určitého člověka, když jste si tak absolutně jisti, že jste nezpůsobili jeho smrt?



A jak bylo řečeno už dříve: Není to jen rasismus. Je to také tendence dívat se na uživatele narkotik  jako na podlidi. To, že v době zatčení byl tento mladík pod vlivem něčeho, ovlivní, jak se na to lidé budou dívat. Musíme trvat na tom, že tohle je taktika, která je za všech okolností neobhajitelná.

 

* * *


"To je jejich práce"

Andrew Stroehlein: To video toho policejního zásahu je strašlivé. Policie mu klečí na krku velmi dlouho, i poté, co má mladík spoutané ruce za zády a je znehybněn.

A děsivý je i rozhovor kolemjdoucích:

Žena: Oni ho dusí.
Muž: No a co?
Žena: Jak to "No a co?"
Muž: To je jejich práce.

Bohužel v důsledku hluboce zakořeněného rasismu v této zemi s ním bude mnoho lidí souhlasit a tuto brutalitu budou bránit.


1
Vytisknout
9799

Diskuse

Obsah vydání | 24. 6. 2021