Čtyři Poláci brutálně zbili sedmnáctiletou Polku, protože chodila s Angličanem

28. 7. 2018

čas čtení 1 minuta


Už byli odsouzeni. Chovali se v souladu s heslem "Smrt nepřátelům vlasti", který šíří vláda strany Právo a spravedlnost i polská katolická církev.

Čtyři Poláci, kteří se dopustili rasově motivovaného útoku, byli v Británii odsouzeni do vězení na více než deset let. Nejméně tři z nich - Tomasz Tchorzewski, 30, jeho bratr Robert Tchorzewski, 28, a Ernest Bachowski, 27, zahájili násilné akce, protože se jim nelíbilo, že sedmnáctiletá Polska chodí s Angličanem. Sedmnáctiletou Polku Olivii Johnsonovou, označil Robert Tchorzewski za "prostitutku, která zaslouží zabít, protože je to Polka, která spí s Angličanem".


Poláci ji srazili k zemi a dupali po ní, zatímco na jejího partnera Kierana Bushe zaútočil Lukasz Chluba, 32, a bratři Tchorzewští. Otec Kierana Bushe Mark byl Tomaszem Tchorzewským pobodán na noze rozbitou lahví. Tomasz Tchorzewski také rozbil jinou lahev o hlavu kolemjdoucího, který se snažil incident uklidnit.

K incidentu došlo v anglickém městě Hull asi ve 23 hodin 16. června 2017. Skončil teprve, když polský gang ustoupil poté, co se místní obyvatelé ozbrojili a vyhnali ho.

Kieranova matka, Wendy Bush, si u soudu utírala slzy, když četla svou svědeckou výpověď, že incident hrozil její vlastní manželství a těžce postihl jejího syna, který se změnil z "extrovertního mladého muže", který měl zaměstnání a společenský život, v "introverta" bez zaměstnání, postiženého záchvaty hněvu. 

0
Vytisknout
8045

Diskuse

Obsah vydání | 31. 7. 2018