Británie: Dali jsme na jeviště provokatéry. Dovolili jsme klaunům, aby převzali moc. Dali jsme hlavní prostor lhářům.

28. 7. 2018

čas čtení 3 minuty

Je to komické. Británie se před nadcházejícím brexitem ekonomicky hroutí. Tisíce majitelů firem, tisíce farmářů přijdou o své podniky a o prostředky k obživě. Tyto informace se však do ČR nedostanou a Parlamentní listy - přesně ve chvíli, kdy se toto děje - přesvědčují Čechy, aby odešli z Evropské unie. Je to šílenství a neuvěřitelná idiocie.  Viz níže:


Po zoufalých telefonátech britských podnikatelů, jimž brexit zničí jejich firmy a přivede jejich rodiny na mizinu, moderátor londýnské stanice LBC James O'Brien zaútočil na podvodníky, kteří Británii dostali do této šokující situace:


"Strašně se omlouvám, že britská média, jejichž jsem součástí, natolik nechala na holičkách Nicka, Chrise, Alistaira, Mike a Adama a Granta a Paula, a Jasona a Stevieho a Jamese a všechny ostatní, s nimiž budeme hovořit dnes dopoledne do 13 hodin. Tito lidé žijí v zemi, která má být funkční demokracií, která má svobodná a transparentní média, a oni tu žijí a sledují, jak je likvidováno jejich živobytí, jak hodiny tikají, a jak jsou likvidovány jejich firmy a finanční zajištění jejich rodin. Zatímco naprostí sráči, jako [britský konzervativní ministr obchodu] Liam Fox pochodují po Británii a tvrdí, že vědí, o čem mluví. Zatímco podvodníci a šarlatáni, hochštapleři a podvodní právníci, jako Jacob Rees-Mogg a David Davis a Boris Johnson a Nadine Dorris a všichni ostatní, Prity Patel, Steve Baker a všichni další, sedí ve studiu a tvrdí, že všechno bude naprosto v pořádku. A vypadnutí Británie z EU bez dohody je lepší než špatná dohoda s EU. A - ano, jsem rozzlobený. A lidi jako Nick, jehož argumentace se mi tak trochu dostává pod kůži, protože jeho přízvuk způsobuje, že se mi stýská po domově - tito lidé sledují, jak se tohle děje a - je to naše práce! - je to práce politiků - je to úkolem tisku, je to úkolem médií - Není to Nickovým úkolem. Jeho práce je objednávat technologii průmyslového vytápění z Německa a instalovat ji na britských stavebních místech - Je naším úkolem starat se o lidi, říct lidem, co se děje, udržovat to, co vysíláme, jasné a věcné. A co jsme to udělali? Co jsme to udělali? Dali jsme na jeviště provokatéry. Dovolili jsme klaunům, aby převzali moc. Dali jsme hlavní prostor lhářům. A stále se to ještě děje, protože nejodpornější pachatelé jsou ti, kteří mají v médiích největší moc. Vlastníci a editoři deníků Daily Mail, The Sun a The Express. A Daily Telegraph. Stále ještě radostně lžou. Jak krásné je, že Británie opustí EU bez dohody. Přestože to lidem zničí život tak katastrofálním způsobem, jaký tato země dosud v míru  nikdy nezažila. A víte, jednu věc pořád ještě nedokážu pochopit. Není to povinné. Je to volba. Je to dobrovolné."



0
Vytisknout
9456

Diskuse

Obsah vydání | 31. 7. 2018