Trump: Bratři Kochové jsou "naprosto trapní"

31. 7. 2018

čas čtení 1 minuta

 Trump calls Koch brothers 'total joke,' 'overrated' https://t.co/3ybQKXzOl2 pic.twitter.com/PvMQfl5J56
Donald Trump se vyjádřil, že mocní američtí miliardáři, silně ovlivňující americký politický diskurs, bratři Kochové a jejich vlivná dárcovská sít, která dosud podporovala Republikánskou stranu, jsou "globalisté" a jsou "naprosto trapní". Trump sršel hněvem proti této konzervativní organizaci, poté, co vyšly najevo informace, že se bratři Kochové a jejich síť stoupenců a dárců od Trumpa distancuje - nesouhlasí s jeho ničením mezinárodního obchodu a s jeho vyvoláváním strachu před imigranty. 

"Globalističtí bratři Kochové, kteří jsou v republikánských kruzích považováni za naprosté trapáky, bojují proti silným hranicím a mocnému obchodu," napsal Trump. "Nikdy jsem neusiloval o jejich podporu, protože nepotřebuju jejich peníze ani jejich blbé nápady," konstatoval Trump na Twitteru. "Jejich síť je vysoce přeceňována. Vždycky jsem nad nimi zvítězil." 

Charles a David Koch jsou významnou silou v americké politice už desítky let. Podporovali konzervativní kauzy miliardy dolarů. Avšak tito miliardáři v roce 2016 nepodpořili kampaň Donalda Trumpa. 

V neděli varoval Charles Koch, že Trumpova "obchodní" politika, včetně dovozních cel, vyvolá vážnou hospodářskou krizi. Síť bratří Kochů také uvedla, že nepodpoří republikánského vyzyvatele demokratické senátorky Heiode Heitkampové, která čelí znovuzvolení.  

0
Vytisknout
8116

Diskuse

Obsah vydání | 2. 8. 2018