Jak je brexit motivován americkými velkokorporátními zájmy

31. 7. 2018

čas čtení 1 minuta

Foto: Američtí cowboyové ženou dobytek


 

Organizace Greenpeace zjistila a zdokumentovala, že britský "Institut pro hospodářské záležitosti" (IEA), pravicová organizace registrovaná v Británii jako dobročinná instituce, nabízela americkým velkopodnikatelům za peníze přístup k fundamentalistickým stoupencům brexitu v britské konzervativní vládě s cílem přesvědčit britské ministry, aby po brexitu zrušili hygienické a environmentální předpisy Evropské unie, a umožnili tak americkým velkofarmářským firmám přístup na britský trh s jejich chlórovanými kuřaty a hovězím masem obsahujícím hormonální injekce. 

Organizace Greenpeace natočila tajně ředitele IEA Marka Littlewooda, jak slibuje přístup k britským fundamentalisticky probrexitovým ministrům. IEA také zařídila za platbu 35 000 liber (něco přes milion Kč) soukromou schůzku amerických investorů s konzervativním ministrem pro brexit Stevem Bakerem. 

Americké velkokorporátní zájmy si mnou ruce, že po brexitu donutí Británii zrušit ekologické a zdravotní předpisy EU a budou mít volné pole pro prodej svých nekvalitních výrobků a pro privatizaci britského státního zdravotnictví.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
7400

Diskuse

Obsah vydání | 2. 8. 2018