Počet zločinů s použitím nože v Anglii a Walesu zaznamenal historický nárůst

27. 4. 2018

čas čtení 2 minuty
Britská organizace Office of National Statistics (ONS) varuje před "vážným nárůstem" násilí poté, co vláda připsala zjištění o takřka 40 000 zločinech s nožem spáchaných v roce 2017 (nárůst o 22 %) zlepšeným záznamům.


  Zločiny spáchané s použitím nože v Anglii a Walesu zaznamenaly největší nárůst za celou dobu, kdy jsou pořizovány záznamy. Zločinů s použitím střelné zbraně bylo zaznamenáno 6 600, což znamená meziroční nárůst o 11 %.

Analytička ONS Alexa Bradleyová tvrdí, že většina typů zločinů v Británii vloni zůstala stabilních a na mnohem nižší úrovni než v době vrcholu v polovině 90. let.

"Osm z desíti dospělých nezažilo žádný ze zločinů zkoumaných naším průzkumem v loňském roce," dodává Bradleyová.

"Nicméně byli jsme svědky nárůstu relativně vzácných, ale "vysoce poškozujících" násilných trestných činů jako zabití, zločin s použitím nože a střelné zbraně, což je trend, který se objevil v posledních dvou letech."

Stoupl také počet sexuálních zločinů, a to o čtvrtinu, přičemž počet znásilnění vzrostl o 31 % na takřka 50 000, a počet zločinů spojených s domácím násilím.

Organizace Crime Survey for England and Wales považovaná za nejspolehlivější v určování dlouhodobých trendů tvrdí, že celková zločinnost klesá, nicméně ONS varuje před "vážným nárůstem" násilí.

Zločinnost se nepřiměřeně soustředí do Londýna a dalších velkých měst, ale vzestup byl vloni zaznamenán ve většině policejních okrsků v Anglii a Walesu.

Také nemocnice v systému NHS hlásí rostoucí počty pacientů s řeznými a střelnými poraněními.

 

Celý text v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7312

Diskuse

Obsah vydání | 27. 4. 2018