"Britská politika vůči imigrantům připomíná politiku nacistického Německa"

19. 4. 2018

čas čtení 4 minuty


Nepřátelské prostředí vůči imigrantům, které vytvořila Theresa Mayová poté, co se stala konzervativní ministryní vnitra, považovali někteří ministři "skoro za atmosféru připomínající nacistické Německo," řekl ve středu v britské televizi bývalé šéf britské státní služby Lord Kerslake.

"Násilnický postoj Theresy Mayové k migrantům vyvolal tento skandál ohledně karibské generace Windrush. Absurní obsese britského ministerstva vnitra populistickým přístupem na úkor rozumné strategie způsobil, že toto ostudné fiasko se stalo nevyhnutelným."

(Jako ministryně vnitra vyslala Theresa Mayová do britských ulic mobilní billboardy, viz níže, jimiž vyhrožovala imigrantům:)



V Británii zuří neuvěřitelný skandál, týkající se nepřátelské deportační politiky britského ministerstva vnitra vůči desetitisícům přistěhovalců z Karibiku, kteří do Británie v době, kdy Karibik byl součástí britského impéria, a tedy příchozí měli britské občanství, přišli jako děti v padesátých a v šedesátých letech. Od doby, kdy se po roce 2010 stala ministryní vnitra nynější premiérka Theresa Mayová, vytvořila na ministerstvu vnitra "politiku nepřátelského postoje vůči imigrantům". V jejím důsledku začali být přistěhovalci z Karibiku, kteří do Británie přišli v době, kdy se imigrace v podstatě nesledovala a neexistovala žádná dokumentace, po padesáti letech života v této zemi diskriminováni a deportováni zpět do Karibiku, který vůbec neznají! Jeden osmapadesátiletý muž byl kvůli svému původu nedávno vyhozen z práce, bylo mu odepřeno ošetření ve státním britském zdravotnictví a muž v důsledku šikany od státních úřadů zemřel. Jeho matka se nyní vyjádřila, že by premiérka Mayová měla kvůli tomu odstoupit:




Velmi silně ve věci tohoto skandálu bojuje v Dolní sněmovně labouristický poslanec David Lammy, který je potomkem přistěhovalců z Karibiku:

 





Zde je twitter feed Davida Lammyho: https://twitter.com/DavidLammy

Skandál se však šíří všemi médii

Nepřátelské prostředí vůči imigrantům, které vytvořila Theresa Mayová poté, co se stala konzervativní ministryní vnitra, považovali někteří ministři "skoro za atmosféru připomínající nacistické Německo" řekl ve středu v britské televizi bývalé šéf britské státní služby Lord Kerslake. Na britském ministerstvu vnitra bylo založeno oddělení s názvem "skupina pro vytváření nepřátelského prostředí pro imigranty"!

Podrobnosti v angličtině ZDE


David Penman, generální tajemník odborového svazu FDA, který zastupuje vysoké britské státní úředníky, odmítl výroky konzervativní ministryně vnitra Amber Ruddové, která naznačila, že za skandál ohledně karibské generace Windrush mohou státní úředníci. Podle něho je to pokus odvést pozornost od osmi let oficiální nepřátelské politiky britské vlády proti imigrantům, kterou prosazovala tehdejší ministryně vnitra Theresa Mayová. Její snahy omezit migraci do Británie na 100 000 lidí ročně vedly k zavedení celé série agresivních zákonů, jejichž cílem bylo omezit migraci a zasahovat proti osobám, zdržujícím se v Británii bez povolení, přičemž vláda snížila počet zaměstnanců státních služeb o 20 procent. jeho výroky jsou prvními známkami rebelie britských státních úředníků proti snahám ministrů svalit na ně vinu za skandál ohledně generace Windrush. ZDE
 

0
Vytisknout
8190

Diskuse

Obsah vydání | 24. 4. 2018