Vzhledem k vývoji bezpečnostní situace v Evropě v uplynulém období buďte prosím ukáznění

Lehce obtěžující opatření

4. 2. 2016 / Bohumil Kartous

čas čtení 3 minuty

Česká vláda pravděpodobně zatajila bezpečnostní ohrožení, kterým čeští občané čelí. Soudit tak lze podle toho, že když právníci pořádají mejdan, informují pozvané hosty o "lehce obtěžujících opatřeních", jež budou muset "vzhledem k vývoji bezpečnostní situace v Evropě" podstoupit. To, aby se právníci mohli bezpečně bavit, zajišťuje v současnosti dokonce i Police ČR. Chceme vědět pravdu...

Premiér nedávno informoval veřejně o tom, že hrozba teroristického útoku v ČR je podle dostupných informací nulová. Nicméně organizátoři tzv. galavečera Právník roku 2015, která proběhla minulý týden v příznačně (oduševněle) pojmenovaném prostoru Laser Show Hall v Brně, buď svému premiérovi nevěří, nebo prostě mají díky svým vazbám na právnickou obec v ČR jiné informace. Považte, obávali se teroristického útoku natolik, že neváhali zpřísnit bezpečnostní opatření a dokonce povolat policii k tomu, aby u zabezpečení akce asistovala.

Bylo by samo o sobě velmi zajímavé, jak právně zdůvodnit to, že policie plní roli bezpečnostní agentury, když si právníci udělají večírek. Kdyby si udělali večírek třeba zahrádkáři, má také policie povinnost vynakládat své skrovné prostředky na pomoc a ochranu obyvatelstvu na hlídkování okolo příslušné zahrádkářské kolonie? Nebo přítomnost policie zvyšuje prestiž akce v očích zúčastněných?

Je ale pozoruhodné, jak daleko zachází stav pomatení české společnosti, nahnědlé kecy o řízené invazi islamistů do Evropy a hoaxy o brzkém konci naší civilizace pod nezvládnutelným útokem muslimských hord. Zatím jediným teroristickým aktem v souvislosti s "vývojem bezpečnostní situace v Evropě" byl útok jakýchsi ubožáků na bezbranného a bezúhonného muslima. Výtečně, Miloši. Škoda, že policie v tom okamžiku pravděpodobně dohlížela na večírek nějakého Spolku přátel žehu.

Bez dalšího komentáře publikujeme informace organizátorů akce rozesílanou pozvaným:

VÁŽENÍ A MILÍ HOSTÉ LETOŠNÍHO GALAVEČERA PRÁVNÍKA ROKU 2015!

Těší nás, že se s Vámi v pátek 29. ledna 2016 v Brně, v areálu Bobycentra a Laser Show Hall, setkáme.

Vzhledem k vývoji bezpečnostní situace v Evropě v uplynulém období, jsme letos pro jistotu přistoupili K PŘÍSNĚJŠÍM BEZPEČNOSTNÍM OPATŘENÍM a považujeme za nutné Vás s nimi seznámit. Možná budou ta opatření lehce obtěžující, ale věřte nám, že rozhodně nemíníme situaci v žádném směru podcenit, proto prosíme o jistou shovívavost a rovněž o jistou ukázněnost při návštěvě galavečera.

VSTUPENKY A POZVÁNKY S SEBOU

Rozhodně si letos nezapomeňte své nepřenosné vstupenky a pozvánky s sebou. Vzhledem k tomu, že je celkově posílena ochranná služba akce a podílí se na ní i Policie ČR, při vstupu do Laser Show Hall (jak přímo z parkingu, tak i přes hotelovou recepci), nebude nikdo bez platných vstupenek a pozvánek vpuštěn do prostoru, v nichž bude galavečer probíhat!

Dbejte pokynů bezpečnostních pracovníků a hostesek, budou se starat o plynulost odbavení u vstupů i u šaten. O programu celého společenského večera budou informovat programové rollupy a pochopitelně i hostesky.

0
Vytisknout
8457

Diskuse

Obsah vydání | 5. 2. 2016