"Byla jsem připravena na to, že uvidím strašlivé věci. Ohromil mě obrovský rozsah toho, co jsem viděla"

4. 2. 2016

čas čtení 2 minuty

Pozoruhodné je, že toto svědectví britských konzervativních poslankyň, které nejsou nijak nakloněny imigraci, se tak odlišuje od rasistických blábolů publikovaných na Novinkách. Je opravdu  pozoruhodné, že stovky ostřílených mezinárodních novinářů a dobrovolníků neodhalily "šokující informace", které na slovinsko-chorvatské hranici "odhalil" jakýsi Herzán. Čímpak to asi je? (JČ)

Britští konzervativní poslanci navštívili řecký ostrov Lesbos a naléhají na premiéra Camerona, aby do Británie přijal více uprchlických dětí

Skupina britských konzervativních poslanců naléhá na premiéra Davida Camerona, aby přijal více uprchlických dětí z Evropy poté, co byli svědky zoufalé situace na řeckém ostrově Lesbos.

Tři konzervativní poslankyně jednaly s Jamesem Brokenshirem, konzervativním ministrem pro migraci poté, co navštívily ostrov Lesbos, kam každý den přijíždí až 6000 uprchlíků do špíny a naprostého administrativního chaosu.

Poslankyně Heidi Allen, Caroline Ansell a Jo Churchill navštívily ostrov Lesbos na popud charitativní organizace Save the Children, jedné z hlavních organizací pomáhajících tisícům příchozích uprchlíků.

Poslankyně Allenová uvedla, že poté, co viděla "odhozené plovací vesty, rozbité lodi a pochroumané údy" lidí přijíždějících na Lesbos, bude "bubnovat všude", aby přiměla britskou vládu k přijetí většího počtu uprchlíků, kteří přišli do Evropy.

Zdůraznila: "Bojovala bych proti každé zemi a přitáhla bych je vlastnoručně ke stolu, až identifikujeme tisíce dětí bez doprovodu rodičů, které opravdu nemají na světě nikoho, kdo by se o ně staral. Musíme jim pomoci."

"Nalezneme pro ně domovy," řekla.

Organizace Save the Children uvádí, že do Evropy loni přišlo asi 26 000 - 27 000 dětí bez doprovodu rodičů.

Poslankyně Allenová dodala, že dosud vedla velmi nádherně "chráněný" život a až do minulého týdne se nikdy v životě nesetkala s lidmi, kteří "prošli tím vším".

"Byla jsem připravena, že mě to rozhodí - nebyla jsem připravena na to, jak obrovský je to problém," řekla.

"Nikdy nezapomenu na pohled na ženu, která byla jen o trochu mladší než já, která držela za ruce své dvě malé děti a sotva dokázala otevřít oči, protože měla tvář téměř zohavenou modřinami. A nemusela říct ani slovo, pohled vám hned řekl, odkud přišla. Bylo to absolutně děsivé. V životě jsem nic takového neviděla."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
9376

Diskuse

Obsah vydání | 5. 2. 2016