POZNÁMKA NA OKRAJ:

Klobouk dolů, aneb Máte vládu ohromnou!

9. 11. 2012 / Uwe Ladwig

čas čtení 2 minuty
Z dálky, tedy z Hamburku, se to zdá být neuvěřitelné. Česká vláda pracuje na tom snížit výdaje hlavně na sociální systém a na druhé straně podpoří 78 miliardami nemovitého majetku a 59 miliardami "finanční náhrady" organizaci, která si myslí, že bible může být v 21. století základem víry.

Ne že by lidem nemělo být dovoleno věřit strachu, který spojují s tím, že jim přeběhla černá kočka přes cestu, ne že by mělo být lidem zakazováno definovat nedefinovatelné vlastnosti nějakého alespoň tak, jak to oni myslí, neexistujícího boha. A protože bohů existuje několik, různých, tak proč ne i toho křesťanského, i když je římskokatolický a má z nějakého důvodu vedle sebe hodně svatých.

Ale proč má takové kluby věřících podporovat stát a proč je má podporovat tak obrovským množstvím peněz?

Ve středověku by to asi byla velká, možná i nějak odůvodnitelná a proto pochopitelná věc. V našem století ale takový dar potřebuje vlastně -- napsal bych, kdyby to nebyl nesmysl -- velice silnou vládu, zejména když je 80 procent obyvatelstva proti tomu.

Ano, asi to nebudete chtít rádi slyšet, ale, věřte, máte ohromně silnou vládu. Protože kdyby tomu tak nebylo, znamenalo by to, že jste jako národ úplně bezmocní a neschopní. Možná ale ještě čekáte na to, jestli Váš prezident použije svoje pero k podepsání tohoto provokativního zákona.

Tak klidně čekejte dál -- a nejen na tenhle podpis. Zaplatíte to pak všechno snížením výdajů na sociální dávky, na důchody a na zdravotnictví. A zástupci církví se budou radovat -- a pokud budete mít štěstí, možná se vám ani za vaši nečinnost nevysmějí. Oni se mají, vy ne.

Škoda jen, že žádné peníze nedostanou ti, kteří mají ten strašný strach z kočky, která jim přeběhla přes cestu. Vy jste jim přece také chtěli kvůli tomu dát pár miliard, nebo ne?

0
Vytisknout
15492

Diskuse

Obsah vydání | 9. 11. 2012